Weggestuurd in Rio, nu geweerd voor Tokio: Benoît Paire uit olympische selectie voor "ongepast gedrag"

  De 'Bad Boy' van het Franse tennis heeft zijn reputatie weer waargemaakt. Benoît Paire (31) is door de Franse tennisfederatie uit de olympische selectie voor Tokio geweerd voor slecht gedrag.

  "De Franse tennisfederatie heeft beslist om Benoît Paire uit de sluiten voor een mogelijke selectie voor de komende Olympische Spelen wegens herhaald ongepast gedrag." Met dat communiqué werd een einde gemaakt aan de olympische ambities van het nummer 35 van de wereld.

  Al is het maar de vraag in hoeverre Paire daar zelf vragende partij voor was. De Fransman is al maandenlang op de sukkel en toont ook niet de minste ambitie. Zo vertelde hij onlangs na een wedstrijd waarin hij het helemaal liet lopen: "Ik verdien elke keer 10.000 dollar om meteen te verliezen. Waarom zou ik dan werken als een gek om nog meer geld te krijgen?"

   

  En ook twee weken geleden na een verlies in Monte-Carlo toonde hij zich niet de grootste sportman. "Ik gaf niks om deze wedstrijd", klonk het eerlijk. "Mijn ouders wonen op twee uur rijden van hier, dus ik pak mijn zak en ben zo snel mogelijk weg. Hier tennissen is zoals spelen op een begraafplaats. Ik haal er geen plezier meer uit."

  Spuwen in Buenos Aires, weggestuurd op vorige Spelen in Rio

  Naast verbaal liet Paire zich ook meerdere keren negatief opmerken met zijn gedrag. Op het ATP-toernooi in Buenos Aires spuwde de Fransman meermaals op het Argentijnse gravel en gaf hij zijn laatste opslagspel bewust weg. Twee jaar geleden hield Paire ook al een boete van ruim 14.000 euro over aan een woedeuitbarsting tijdens het ATP-toernooi van Washington.

  Opvallend: het is lang niet de eerste keer dat Paire het te bont maakt als het over de Olympische Spelen gaat. Ook vijf jaar geleden in Rio werd de Fransman voor disciplinaire redenen naar huis gestuurd. ""Hij heeft de leefregels niet gerespecteerd", klonk het toen. "Het is hier geen selfservice, geen open bar."