Brazilië wil Neymar meenemen naar Olympische Spelen: "Al is dat complex"

  "Wij willen de sterkst mogelijke selectie maken", stelt U20-coach André Jardine.

  Verdedigt Neymar komende zomer in Tokio de olympische titel die hij in 2016 in Rio mee hielp veroveren? De coach van het Braziliaanse olympische team, André Jardin, hoopt alvast Neymar te kunnen selecteren. "Al is dat een complexe situatie", geeft hij meteen toe.   

  Vijf jaar geleden in eigen land pakte Brazilië voor het eerst olympisch voetbalgoud. Neymar maakte in de finale tegen Duitsland (1-1) de Braziliaanse goal en trapte nadien de vijfde en beslissende penalty binnen in de strafschoppenreeks. In 2012 verloren Brazilië en Neymar de finale van Mexico.

   

  "Wij willen de sterkst mogelijke selectie samenstellen", vertelt Jardine aan Globo Esporte. "Neymar is de belangrijkste speler van onze selectie en de belangrijkste Braziliaanse speler die nog actief is. Zijn selectie zou een enorme boost aan kwaliteit betekenen voor onze ploeg."

   

  Maar zover is het nog niet: "We begrijpen dat zijn selectie een complexe zaak is. Het is een kwestie die me als trainer te boven gaat", gaf Jardine toe.

   

  Neymar op de Spelen kan enkel als de Braziliaanse bond en en PSG, de club van de 29-jarige spits, een akkoord vinden. PSG is niet verplicht om zijn Braziliaan af te staan, omdat de competitie niet door wereldbond FIFA wordt georganiseerd.

   

  Het olympische voetbaltoernooi is van 21 juli tot 8 augustus. Brazilië zit in Groep D met Duitsland, Ivoorkust en Saudi-Arabië. Elk land mag 18 spelers selecteren, van wie er 3 ouder mogen zijn dan 24 jaar. De selectie moet voor 30 juni gebeuren. 

  Neymar is de olympische held in 2016 in Rio.

  De loting bij de mannen

  groep A groep B groep C groep D
  Japan Nieuw-Zeeland Egypte Brazilië
  Zuid-Afrika Zuid-Korea Spanje Duitsland
  Mexico Honduras Argentinië Ivoorkust
  Frankrijk Roemenië Australië Saudi-Arabië

  De loting bij de vrouwen

  groep E groep F groep G
  Japan China Zweden
  Canada Brazilië Verenigde Staten
  Groot-Brittannië Zambia Australië
  Chili Nederland Nieuw-Zeeland