Na Super League hekelen Klopp en Guardiola ook nieuw CL-format: "Te veel matchen"

  Klopp en Guardiola zijn niet blij.

  De storm rond de Super League is nog maar half gaan liggen of Jürgen Klopp en Pep Guardiola hebben al opnieuw hun ongenoegen laten blijken. De twee topcoaches zijn niet te spreken over het nieuwe format van de Champions League, die in 2024 uitbreidt van 32 naar 36 teams.

  Het zijn bewogen tijden in het Europese voetbal. De heisa rond de al ten grave gedragen Super League beroerde deze week de hele voetbalwereld. 

   

  Tussen alle heisa door maakte de UEFA maandag ook het nieuwe format van de Champions League bekend en ook dat kon niet bij iedereen op bijval rekenen.

   

  "Het is heel goed dat de Super League van tafel is geveegd, maar de nieuwe Champions League is ook niet top", is Jürgen Klopp, manager van Liverpool, stellig. 

   

  "Je kan niet alsmaar meer matchen blijven inplannen", doelt hij op de drukke voetbalkalender. "Er wordt nooit iets gevraagd aan trainers, spelers of supporters." 

   

  Pep Guardiola outte zich als grote tegenstander van de Super League, maar is ook niet blij met de nieuwe Champions League, die in 2024 zal uitbreiden van 32 naar 36 teams.

   

  "Het voetbal snakt naar een betere kwaliteit en de UEFA kiest voor kwantiteit", vertelt de Spaanse coach van Manchester City. "Misschien moeten we aan de UEFA vragen om het jaar te verlengen tot 400 dagen."