NBA: comeback Davis levert LA Lakers geen zege op tegen Doncic en co

Met 30 punten opnieuw een topavond voor Luka Doncic.

In de NBA stond vannacht de topper tussen de Dallas Mavericks en de LA Lakers op het programma. Bij de bezoekers keerde Anthony Davis na een afwezigheid van 30 wedstrijden terug, maar dat hielp de Lakers niet meteen vooruit.

Dallas hield de overwinning wederom met de hulp van sterspeler Luka Doncic thuis: 115-110.  De 22-jarige Sloveen (30 punten, 9 rebounds en 8 assists) was de meest bepalende speler van de avond. 

 

Anthony Davis kon bij zijn terugkeer niet bekoren met slechts 4 punten en liefst 7 gemiste 2-punters. Ook coach Frank Vogel zag dat er nog werk aan de winkel is: "NBA-wedstrijden kan je niet simuleren. De volgende wedstrijden zijn er voor Anthony om het niveau weer op te pikken."

 

Ook vedette LeBron James, al ruim een maand uit roulatie, staat dicht bij zijn terugkeer. Hij wordt over een 2-tal weken verwacht in de derby tegen de LA Clippers. 

Hoogtepunten uit de topper tussen Dallas en LA:

Milwaukee te sterk voor leider Philadelphia

Zonder sterkhouder Ben Simmons beloofde het voor Philadelphia, leider in in de Eastern Conference, een pittige avond te worden. Onder meer Antetokoumpo en Middleton zorgden voor een voorsprong van 17 punten voor Milwaukee aan de rust.

 

Philadelphia knokte zich in het laatste quarter terug tot op 7 punten, maar dat volstond niet: 124-117. In de Eastern Conference ziet de stand er nu bijzonder spannend uit met Philadelphia, Brooklyn en Milwaukee op een zakdoek.

De tandem Middleton-Giannis in actie:

Alle uitslagen vannacht:

  • Milwaukee - Philadelphia 124-117
  • Boston - Phoenix 99-86
  • Orlando - New Orleans 100-135
  • San Antonio - Detroit 106-91
  • Chicago - Charlotte 108-91
  • Dallas - LA Lakers 115-110

De stand in de NBA: