Hanne Claes loopt persoonlijk record bij comeback na blessureleed

  Hanne Claes (archief)

  Vier leden van de trainingsgroep van Jacques Borlée hebben vrijdag hun seizoen geopend met een 400 meter op een micromeeting in Rieti (Italië). Voor Hanne Claes was het haar comeback na anderhalf jaar blessureleed. 

  Na meer dan 500 dagen zonder competitie en heel wat blessureleed maakte Hanne Claes haar comeback op de atletiekpiste in Rieti (Italië). Op de 400 meter liet ze de klok stoppen na 53"99.

   

  Daarmee doet ze een flink stuk beter dan haar persoonlijk record uit 2012 van 54"36. We moeten wel opmerken dat Claes vooral uitkomt op de 400 meter horden, het nummer waarvoor ze zich kon plaatsen voor Tokio.

   

  Claes ontbreekt volgende week bij de Belgian Cheetahs op het WK aflossingen. Daar zal Camille Laus wel van de partij zijn. Laus liep ook in Rieti en deed het voor haar eerste outdoormeeting niet slecht met 53"17.

  Kevin en Dylan Borlée lopen degelijke tijd bij 1e meeting

  Op de 400 meter bij de mannen kwamen Kevin en Dylan Borlée in actie. Kevin Borlée perste er een snelle laatste 100 meter uit op weg naar 46"17, Dylan Borlée viel na een snelle start wat stil en liep 46"57. De zege in Rieti was voor thuisloper Davide Re in 45"76.

   

  Jonathan Borlée ontbrak in Rieti door een kleine blessure, maar dat zou hem niet mogen weghouden van het WK aflossingen volgende week.