Ga naar de inhoud

Grosschartner wint slotrit, Simon Yates is eindwinnaar in Tour of the Alps

 vr 23 april 2021 15:38
Felix Grossschartner
Felix Grossschartner schrijft etappe 5 van de Tour of the Alps achter zijn naam.

Simon Yates heeft de eindzege in de Tour of the Alps niet meer uit handen gegeven in de slotrit. Die lastige rit was een prooi voor Felix Grossschartner.

De Tour of the Alps kende vandaag zijn slotakkoord op het Piazza Garibaldi in Riva del Garda. De korte, maar stevige etappe met veel hoogtemeters, kon nog voor spektakel zorgen.

 

De koers ontplofte op 44 km van de streep toen een groep van 6 renners het ruime sop kozen. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Daniel Martin (Israel Start-Up Nation) en Tony Gallopin (AG2R) waren de grote namen achter de aanval.

 

Het peloton zette de achtervolging in, maar nog voor de vluchters werden gegrepen, ging Felix Grossschartner (Bora-Hansgrohe) er alleen vandoor. De Oostenrijker hield stand tot aan de streep en behaalt zo zijn 4e overwinning in zijn carrière. De 21-jarige Henri Vandenabeele (Team DSM) was de beste Belg op plaats 11.

 

Grossschartner vormde geen gevaar voor Simon Yates in het algemeen klassement.  De Brit van Team BikeExchange haalt de eindoverwinning binnen met 58" voorsprong op Pello Bilbao (Bahrain Victorious).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
rittenschema
        winnaar leider
rit 1 19/04 Brixen - Innsbruck 141 km Moscon Moscon
rit 2 20/03 Innsbruck - Feichten im Kaunertal 121 km S.Yates S.Yates
rit 3 21/04 Imst - Naturno 162 km Moscon S.Yates
rit 4 22/04 Naturno - Pieve di Bono 169 km Bilbao S.Yates
rit 5 23/04 Valle del Chiese - Rivo del Garda 121 km Grossschartner S.Yates