Felix Denayer voor halve finales met Dragons: "Met ons DNA kunnen we iets meer als het moet"

  Felix Denayer.

  De nationale hockeycompetitie gaat dit weekend de laatste rechte lijn in met de halve finales van de play-offs. Orée-Dragons en Watducks-Léopold zijn de affiches. Zondag worden de heenmatchen gespeeld. "De honger blijft", schetst Felix Denayer de ingesteldheid van Dragons.

  Wie zich voor het seizoen aan een voorspelling waagt, zet Dragons wellicht bij de zekerheden voor de halve finales van de play-offs, maar die deelname hing aan een zijden draadje.

   

  "We hadden onze eerste wedstrijd verloren, maar met het mes op de keel hebben we toch 15 op 15 gepakt. En zo zijn we nog eerste geworden in onze poule", vertelt Dragons-speler Felix Denayer.

   

  "Dat is toch vrij uitzonderlijk, ja. We hebben al straffe comebacks gemaakt, maar dit was uitzonderlijk. We sukkelden dit seizoen een beetje met het zetten van de juiste spelers op de juiste plaatsen. We haalden geen resultaten."

   

  "Maar we wisten dat we onze tegenstanders konden kloppen als de puzzelstukjes zouden passen. Dat hebben we ook laten zien."

   

  "En dan komt die play-offkoorts en is iedereen net iets scherper. Met het DNA van Dragons, dat de afgelopen 10 jaar de play-offs niet heeft gemist, merk je dat we iets meer kunnen als het moet. Het is knap dat we dat weer getoond hebben."

  "Orée de verrassing? Dat zijn wij wel"

  Felix Denayer is met Florent van Aubel een van de leidersfiguren bij Dragons. "We proberen de kar te trekken", legt international Denayer uit.

   

  "We proberen de cultuur te installeren waarbij de honger naar succes elke dag aanwezig is. We creëren een omgeving, of we proberen dat, waarin we elke dag de beste willen zijn."

   

  "Dat lukt niet altijd, maar we zijn er toch in geslaagd om daar een gewoonte van te maken. Er sluiten spelers aan en zij pikken de draad op. We staan er telkens als het moet."

   

  Dat moet in de halve finales tegen Orée, misschien wel de surprise bij de laatste 4. "Dat zijn wij wel na die matige eerste speelronde", knipoogt Denayer.

   

  "Orée is inderdaad nog nooit kampioen geworden, maar ze hebben met onder meer John John Dohmen veel ervaring."

   

  "Ze zijn gegroeid tijdens het seizoen en ze hebben een goeie balans gevonden. Het wordt zeker interessant."

  We proberen de cultuur te installeren waar de honger naar succes elke dag aanwezig is.

  Felix Denayer

  "Nieuw systeem is beter voor het spektakel"

  De heenmatchen worden zondag gespeeld, de returns zijn op 2 mei. De speelformule is niet klassiek uit en thuis zoals in het voetbal op basis van de doelpunten, maar er wordt een klassement opgemaakt op basis van de twee onderlinge duels. 

   

  Een zege en een draw zijn voldoende om door te stoten, bij een eventueel gebrek aan verschil volgen shoot-outs.

  "Dat vind ik beter. Anders speel je eigenlijk één lange wedstrijd en dat is niet echt gerelateerd aan onze sport. Dit systeem is beter voor het spektakel."

   

  En wie is dan de favoriet om Léopold op te volgen? "Watducks is heel consistent geweest en Léopold kan rekenen op de individuele flitsen van Tom Boon. En natuurlijk geef ik Dragons een kans."

   

  "We proberen top te blijven. De honger blijft. Als kind aan huis droom ik nog altijd van de Euro Hockey League. Na 3 keer brons en 1 keer zilver zou het fantastisch zijn om dat te doen. Maar dan moet je eerst presteren in onze competitie."