"Die vervelende Thibaut Courtois maakt me toch nerveus met al zijn saves"

  Begint Peter Vandenbempt stilaan een beetje ongemakkelijk op zijn commentaarstoel te schuiven? Real Madrid heeft het toch al tot in de halve finales van de Champions League geschopt. Dat was niet meteen verwacht, zo leerden we in vorige afleveringen van De Tribune. In een nieuwe episode blikt Vandenbempt met Filip Joos vooruit op de halve finale tegen Chelsea.

  "Madame soleil" Peter Vandenbempt werd in een verse aflevering van De Tribune nog maar eens geconfronteerd met zijn uitspraak van een tijdje geleden. 

   

  "Real Madrid kan nooit de Champions League winnen. Dat is 1.000 procent zeker", vertelde de voetbalverslaggever bij een eerdere fase.

   

  "Ik stel dat percentage bij naar 500 procent", lachte Vandenbempt voor de eerste ontmoeting tussen Real en Chelsea. "Die vervelende Thibaut Courtois maakt me toch wat nerveus met al zijn saves."

   

  "Real heeft indruk gemaakt tegen Liverpool. De manier waarop Real dat aanvallende geweld van Liverpool heeft geneutraliseerd: chapeau."

  Als Real speelt zoals tegen Barcelona en Chelsea zoals tegen Porto in de kwartfinales, dan blijft de bal in de middencirkel, fluiten we af en trappen we strafschoppen.

  Peter Vandenbempt

  "Ik zag het ook niet in Real, maar ze zijn gegroeid", vulde Filip Joos aan. "Het stroperige middenveld had ik begraven, maar nu voetbalt Luka Modric weer fantastisch. Het middenveld is het hart van het team."

   

  "Maar let toch op voor Chelsea, dat wordt de lakmoesproef. En ik ben 999 procent zeker dat er meer goals zullen vallen in de matchen tussen PSG en Manchester City dan in deze duels."

   

  "Ik houd er mijn hart ook wel een beetje voor vast", bevestigde Vandenbempt.

   

  "Als Real speelt zoals tegen Barcelona en Chelsea zoals tegen Porto in de kwartfinales, dan blijft de bal in de middencirkel, fluiten we af en trappen we strafschoppen."

  Afspraak dinsdagavond tijdens de rust?

  Wordt het dan een fiftyfiftyduel? "Loopt de band?", begon de nieuwe hyperbooloefening van Peter Vandenbempt in onze podcast.

   

  "Ik ben er 100 procent zeker van: Chelsea stoot door na één doelpunt over de twee wedstrijden. Bel me dinsdagavond dus maar tijdens de rust als het 3-3 staat."

   

  "Neen, het is echt moeilijk te voorspellen. In principe worden het twee gesloten wedstrijden, een tactisch steekspel."

   

  Filip Joos verwacht dan ook dat Atletico-coach Diego Simeone op deze affiche afstemt, Peter Vandenbempt denkt dat Chelsea vooral Thibaut Courtois en Karim Benzema onder een stolp moet plaatsen.

   

  "Dat duo blijft het maar doen, al vond ik de centrale defensie wel de ontdekking tegen Liverpool."

   

  "Er is lange tijd een periode geweest waarin Real er niet aan moest beginnen zonder Sergio Ramos, maar Nacho en Militao waren in de vorige fase een burcht."

   

  Maar Real moet toch opletten voor Chelsea? "Thomas Tuchel won de voorbije maanden van Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti, Diego Simeone en José Mourinho: hij heeft het voor mekaar."

  Er is lange tijd een periode geweest waarin Real er niet aan moest beginnen zonder Sergio Ramos, maar Nacho en Militao waren in de vorige fase een burcht.

  Peter Vandenbempt

  Download de podcast van De Tribune