Burgemeester München spreekt UEFA tegen: "Geen zekerheid over fans tijdens EK"

  Zitten er binnenkort op het EK fans in de Allianz Arena?

  Noch de stad München, noch de deelstaat Beieren heeft voorlopig zekerheid over het toelaten van fans tijden het EK voetbal komende zomer. Dat zegt de burgemeester van München, die daarmee een eerder bericht van de UEFA tegenspreekt: "Er is nog geen enkele belofte geweest."

  Eerder vandaag hakte de UEFA de laatste knopen door over de speelsteden voor Euro 2020. Zoals eerder bekend wordt Bilbao vervangen door Sevilla. De wedstrijden in Dublin worden dan weer geschrapt en verhuizen naar Sint-Petersburg en Londen.


  Het Duitse München zat even op de wip, maar de UEFA bevestigt nu toch dat München een speelstad zal zijn, mét publieksgarantie. Dat laatste spreekt de burgemeester van de Beierse hoofdstad nu echter tegen.

  Burgemeester: "Uiterlijk begin juni beslissen"

  "Een week geleden kon ik nog niet bevestigen of er toeschouwers zouden kunnen zijn in juli. Ook vandaag kan ik dat nog niet zeggen", vertelt burgemeester Dieter Reiter. "Er is dus voorlopig nog geen enkele belofte geweest die de aanwezigheid van fans zal bevestigen."

   

  "Hetzelfde geldt voor de regio Beieren, die geen garanties bood voor toeschouwers", voegde hij eraan toe. "Ik ben heel blij dat de UEFA, ogenschijnlijk op een vriendelijke manier, München als een aantrekkelijke gastlocatie heeft gezien, zelfs zonder gegarandeerde toeschouwers. Alles zal uiterlijk begin juni kunnen beslist worden."

  München krijgt voordeel van de twijfel, Dublin en Bilbao niet

  De UEFA, die een publieksgarantie had geëist om haar gaststeden te bevestigen, sloot Bilbao en Dublin uit, juist omdat ze zich niet konden verzekeren van de aanwezigheid van fans. München lijkt dus wél het voordeel van de twijfel te krijgen.

   

  Op basis hiervan worden de vier geplande wedstrijden in Beieren gehandhaafd, inclusief de toppers Duitsland-Frankrijk en Duitsland-Portugal in de groepsfase, op 15 juni en 19 juni.

  De UEFA communiceerde eerder vandaag dat München bevestigd zou hebben: