Team UAE: "Als iedereen vrijdag negatief test, mogen we zondag starten in Luik"

  Tadej Pogacar (m).

  UAE Team Emirates hoopt om zondag aan de start te staan van Luik-Bastenaken-Luik nadat het team woensdag verstek had moeten laten gaan voor de Waalse Pijl vanwege twee positieve coronatesten. "Als we vrijdag negatief testen, mogen we starten", klinkt het bij de ploeg van Marc Hirschi en Tadej Pogacar, vorig jaar 2e en 3e in Luik.

  Renner Diego Ulissi en een staflid legden bij aankomst op Belgische bodem een positieve coronatest af, hoewel ze bij de afreis naar België negatief waren. Daarna liet de ploeg nog 3 tests uitvoeren: 2 antigeentesten en 1 PCR-test. Telkens was het resultaat negatief. De twee vertoonden ook geen symptomen. 

   

  Het team liet verstaan dat ze gefrustreerd waren, maar aanvaardde de beslissing van de Belgische autoriteiten.  De ploeg is nu in quarantaine en hoopt om zondag in Luik-Bastenaken-Luik aan de start te staan.

   

  "De situatie is als volgt", legde de persverantwoordelijke uit. "Als iedereen van het team vrijdag negatief test, mogen we zondag koersen."

  Pogacar en Hirschi trainen dan maar 6u op Luikse parcours

  Overigens zal Diego Ulissi daar niet bij zijn. "Hij was sowieso niet voorzien voor Luik-Bastenaken-Luik", klinkt het.

   

  Tour-winnaar Pogacar liet gisteren zijn frustratie blijken op sociale media. "We hebben allen voor de start een negatieve test afgeleverd, maar mogen toch niet starten. We hadden een valspositieve test dinsdag, gevolgd door nog 3 negatieve testen. Ik ben heel teleurgesteld, we waren klaar om te koersen."

   

  Wegens geen koers fietste de Sloveen samen met 5 ploegmaten, Jan Polanc, Davide Formolo, Vegard Stake Laengen, Marc Hirschi en Rui Costa, een deel van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik, goed voor 209,34 km, 6u06 trainingsarbeid, 3.728 hoogtemeters en een gemiddelde van 34,3 km/uur.