Wuyts en De Cauwer hekelen signalisatie Waalse Pijl: "Je reinste schande"

  Paasschens kwam bijna ten val door de paaltjes.

  De finale van de Waalse Pijl was niet bepaald de meest geanimeerde van het wielervoorjaar. Een extrasportieve fase zorgde echter wel voor opschudding: de slechte seingeving bij enkele paaltjes op de weg. "ASO besteedt er niet de minste aandacht aan", klonk het bij onze commentatoren.

  Op 44 kilometer van de aankomst passeerde het peloton langs enkele gele paaltjes. Sommige renners moesten zich al zigzaggend voorbij de obstakels werken. Matthijs Paasschens van Bingoal-Wallonie Bruxelles knalde er ei zo na tegenaan. 

   

  "Je reinste schande", klonk het bij ons commentaarduo."Dat die paaltjes daar kunnen blijven staan en dat dat niet demonteerbaar is? Ik neem toch aan van wel?" 

   

  "Natuurlijk wel", vulde De Cauwer aan. "Eén bout uit de grond en dat spul is er uit. Vooral het feit dat ze hier nog eens zullen voorbijkomen is erg. Waar is de organisatie?"

   

  "ASO besteedt daar niet de minste aandacht aan", was Wuyts scherp. "Voor de mensen die het wielrennen niet van dichtbij volgen: dat is de organisator van de Tour, van Parijs-Roubaix, van Luik-Bastenaken-Luik..."

   

  "En zij gaan altijd als eerste op de barricade staan om te roepen: "Wij zijn de grootste en de beste"", ergerde De Cauwer zich.

  Van Den Spiegel: "Hoe kunnen we zo ooit beter worden als sport?"

  Niet alleen ons commentaarduo ergerde zich aan de signalisatie in de Waalse Pijl. Ook Tomas Van Den Spiegel, de grote man van Ronde van Vlaanderen-organisator Flanders Classics, reageerde kwaad op Twitter.

   

  "Dit (de veiligheid, red.) geldt duidelijk niet voor iedereen. Hoe kunnen we ooit beter worden als sport als de grootste organisator op deze manier omgaat met de veiligheid?"

   

  Iemand reageerde dat er wel een seingever geplaatst was, al was dat zo'n 20 meter voor het obstakel. "Dat maakt het inderdaad veel veiliger", klonk het sarcastische antwoord van Van Den Spiegel.

  Bekijk de bewuste passage in de Waalse Pijl:

  Lees ook: