Mertens blinkt op Turkse gravel: "Toernooi stond zelfs niet op planning"

  Elise Mertens (archief) wil ritme opdoen op gravel.

  Elise Mertens (WTA 17) speelt morgen voor een plekje in de halve finales in Istanbul, een toernooi dat eigenlijk niet op haar programma stond. "Ik leg mezelf druk op, want ik wil wedstrijden winnen", zegt ze ambitieus.

  Van de Zwitserse Viktoria Golubic (WTA 86) kreeg Mertens geen vrijgeleide naar de kwartfinales in Istanbul. Ze moest één set prijsgeven. "In de derde set heb ik wat meer druk naar voor gezet en daar ben ik heel blij mee", zei ze.

   

   In de kwartfinale wacht de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 69). "Een speelster die veel ballen terugbrengt", weet Mertens. "Ik zal het spel moeten maken en de beslissing afdwingen. Ik ben hier graag in Istanbul en hopelijk kan ik nog doorstoten."

   

  Mertens droomt al van de finale, en dat terwijl het toernooi in Istanboel eigenlijk niet op haar kalender stond. "Het toernooi was inderdaad niet voorzien op mijn planning", aldus Mertens. 

   

  "Maar aangezien ik snel verloor in Charleston (tegen Alizé Cornet, red), wilde ik wedstrijden spelen om ritme op te doen op gravel voor Madrid. Ik had met de toppers naar Stuttgart kunnen gaan, maar alle wildcards waren al verdeeld."

   

  "In Istanbul ben ik eerste reekshoofd, maar ik leg mezelf ook druk op, want ik wil wedstrijden winnen. Ik ben naar hier gekomen om wedstrijden te spelen.."

  Lees ook: