Ivan Leko mist zijn start niet en debuteert met 6-1-overwinning in China

  Ivan Leko debuteert met een ruime zege.

  Ivan Leko is uitstekend begonnen aan zijn nieuwe avontuur in China. De Kroaat won op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen in de Chinese Super League met zijn ploeg Shanghai Port, tot vorig jaar Shanghai SIPG, met 6-1 van Tianjin Jinmen Tiger. De Oostenrijker Marko Arnautovic was de uitblinker met een hattrick.

  Ivan Leko verliet begin januari Antwerp voor een lucratief avontuur in China. Eerder was de Kroaat als hoofdcoach ook aan de slag bij OH Leuven, STVV, Club Brugge en Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten.

   

  Leko en Shanghai Port werken hun eerste vijf competitiewedstrijden af in een bubbel in Suzhou, in het zuidoosten van China. Nadien is er een pauze van een maand, om in juni te hervatten voor een tweede fase.

   

  Zijn team veranderde in het tussenseizoen, net als vele clubs in China, van naam. De Chinese autoriteiten beslisten immers dat de clubs niet langer sponsornamen mochten dragen.