Hermans toont potentieel: "Quinten kan betere wegrenner dan veldrijder worden"

  Quinten Hermans klopte in de Waalse Pijl op de grote poort.

  Met een 14e plek was Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) gisteren de beste Belg in de Waalse Pijl. Zijn coach Frederik Veuchelen is niet verrast. "Ook in de Giro mag hij ambitie hebben om een paar ritten uit te kiezen", zegt hij.

  "14e? Ik besef het nog niet goed", stamelde Quinten Hermans (25) boven op de Muur van Hoei. "Ik verras mezelf wel." 

   

  Zijn coach Frederik Veuchelen vond het minder verrassend om zijn poulain samen met onder meer Schachmann, Mollema en Guillaume Martin over de streep te zien komen in de Waalse Pijl. "Quinten heeft heel veel potentieel", zegt hij.

   

  "Hij heeft hard gewerkt op hoogtestage en ging met een goede Ronde van het Baskenland in de benen naar de Ardennenklassiekers. Dat loont: in de Amstel was hij goed, in de Waalse Pijl heel goed."

   

  "Quinten heeft veel capaciteiten. Een inspanning zoals de Muur van Hoei na een iets kortere wedstrijd ligt hem perfect. We zullen zien hoe ver hij komt in Luik-Bastenaken-Luik of de Giro. Hij heeft in elk geval nog veel progressiemarge op de weg. Alles zit goed om een echt goede wegrenner te worden."

  Quinten heeft nog veel progressiemarge. Alles zit goed om een echt goede wegrenner te worden.

  Coach Frederik Veuchelen

  "Quinten heeft meer mogelijkheden op de weg"

  Moet Quinten Hermans zich nu eerder richten op het wegseizoen in plaats van het veldritseizoen? "Ik zal hem zeker niet motiveren om het veld links te laten liggen. Daar is hij zeker zijn plaats waard", zegt Veuchelen.

   

  "Maar Quinten heeft meer mogelijkheden op de weg. Hij zal er beter tot zijn recht komen dan in het veld. Ik denk dat Quinten een betere wegrenner kan zijn dan veldrijder."

   

  "Maar hij is nog jong. Misschien mist hij nog wat "motor" om zich te tonen in Luik-Bastenaken-Luik. Het is een kwestie van rustig te blijven werken. Quinten is echt een allround-type: hij is geschikt voor de Brabantse Pijl tot Luik, maar kan ook kleinere rittenkoersen aan."

   

  "Hij mag ook zeker ambitie hebben in mei in de Giro. Hij kan er ritten uitkiezen en mee de finale kleuren of in een overgangsrit meeglippen in de ontsnapping. Het wordt ook voor hem een ontdekkingsreis. Maar klassementsambities hoeft hij zeker niet te koesteren."