'SuperFlop' en 'Own Goal': buitenlandse kranten lachen met ondergang Super League

  Eén onderwerp domineert de buitenlandse kranten: de implosie van de Super League - of wat dacht u. Van 'RIP Superliga' tot 'De nederlaag van de hebberigen': een rondje langs de voorpagina's van de Europese media.

  Italië: 'Ze zijn verbrokkeld!"

  De titel van 'La Gazzetta dello Sport' liegt er niet om: "Superflop!". Andere Italiaanse kranten spreken dan weer van een onvoorstelbare ommekeer en prijzen de fans van Chelsea. "Zij hebben de revolutie gestart."

  Engeland: 'Own Goal!'

  Gejuich bij de Engelse kranten om de val van de Super League. "De nederlaag van de hebberigen", titelt de Daily Mail. "Te schande gemaakt door fans, spelers en politici geven de voetbalreuzen zich over." Bij The Guardian sieren vreugdebeelden van supporters de cover.

  Spanje: 'BREXIT'

  "Het project geleid door Florentino Perez maakt zich in 48 uur superbelachelijk", zag Marca. AS zag dan weer dat "Engeland de Super League opblaast". En Mundo Deportivo kiest voor het toepasselijke 'BREXIT' op de cover.

  Portugal: 'RIP Super League: 19 april - 20 april'

  Het Portugese 'A Bola' heeft de Super League al begraven. Een grafsteen met daarop 'April 19 2021 - April 20 2021' en daarboven 'RIP Superliga' toont dat wel heel expliciet aan. De krant 'O Jogo' prijst de impact van de fans. "Supersupporters kloppen de Super League", klinkt het.

  Frankrijk: 'Dát is voetbal'

  De gerenommeerde Franse sportkrant L'Equipe haalt een bekerstunt uit eigen land aan om te tonen hoe mooi de onvoorpspelbaarheid van voetbal kan zijn. Vierdeklasser Rumilly Vallières knikte daar tweedeklasser Toulouse uit de beker. Daarboven: 'Premier League begraaft Super League'.