Alaphilippe: "Deze zege doet eerlijk gezegd heel veel deugd"

  Het indrukwekkende podium van de Waalse Pijl.

  Na een minder Vlaams voorjaar heeft Julian Alaphilippe zijn gram gehaald in de Waalse Pijl. Hij glunderde in zijn regenboogtrui op een prachtig podium tussen Primoz Roglic en Alejandro Valverde. "Ik zal niet zeggen dat er echt druk was, maar ik ben toch heel blij dat ik gewonnen heb."

  Alaphilippe: "Roglic was sterk, maar heb hem goed ingeschat"

  Het zegegebaar van Julian Alaphilippe verraadde opluchting bij de wereldkampioen. "Het is waar dat ik niet 100 procent zeker aan de start was verschenen." 

   

  "De conditie is niet 100 procent, maar ik was wel heel gemotiveerd. Na de Amstel was ik niet teleurgesteld, want de sterksten zaten toen vooraan. Deze zege is natuurlijk wel goed voor het vertrouwen."

   

  "Ik had het niet makkelijk sinds het begin van het seizoen. Ik heb nog niet veel gewonnen en zal niet zeggen dat er echt druk was, maar ik ben toch heel blij dat ik gewonnen heb."

   

  "Timing is heel belangrijk in deze koers en het werk van de ploeg ook. De ploeg heeft enorm sterk gewerkt de hele dag en ik ben trots. Dankzij hen kon ik lang op spaarstand rijden. En in de finale was ik perfect geplaatst dankzij Honoré. Daarna zijn het gewoon de benen die moeten spreken."

   

  "Roglic was heel sterk, maar ik heb hem goed ingeschat. Ik weet dat het niet nodig is om meteen volle kracht te reageren op deze klim. Toen ik zag dat hij wat stil begon te vallen, ben ik wel volle kracht gegaan."

   

  "Of het de mooiste zege van de drie is in de Waalse Pijl? Eerlijk gezegd doet deze toch heel veel deugd. Zeker met de regenboogtrui. Ik ben heel blij. Hopelijk volgt er zondag nog een vervolg."

  Roglic: "Op de Muur van Hoei is er geen romantiek"

  Primoz Roglic maakte het bijzonder spannend op de Muur van Hoei, maar kraakte helemaal op het einde. Hij was zijn koele zelve na de aankomst. "Alaphilippe was zeker de sterkste."

   

  "Op de Muur van Hoei bestaat niet zo iets als romantiek. Het is een heel steile klim en de benen spreken altijd de waarheid." 

   

  Op de vraag of hij niet te vroeg in de aanval was getrokken op de slotklim, gaf de Sloveen een typerend antwoord. "Ik ging vroeg omdat ik toch vooraan zat. Met sterkere benen had ik wel kunnen winnen."

   

  "Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar ik ben blij met mijn niveau met het oog op Luik-Bastenaken-Luik. Ik kan alleen maar hopen dat ik zondag opnieuw op het podium sta."

   

  Nummer 3 Alejandro Valverde stond ook weer op het podium. En dat op zijn 40e. "Mijn vorm is echt goed. Er was een gat op Alaphilippe en Roglic en terugkeren was te lastig."

   

  "Ik won hier 5 keer, eindigde al 2e en nu dus 3e. Of dit mijn laatste deelname was? Dat weet ik niet. Het gevoel is gewoon goed. Misschien plak ik er nog een jaartje aan vast."

  Lees ook: