Quinten Hermans, 14e en beste Belg in Waalse Pijl: "Ik besef het niet goed"

  Quinten Hermans stond meer dan zijn mannetje op de Muur van Hoei.

  Tim Wellens (Lotto-Soudal) was een van de schaarse aanvallers, Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert) was de beste Belg en Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick Step) zat weer in het winnende kamp: lees hier de Belgische reacties na de Waalse Pijl.

  Wellens: "Ik heb gedaan wat ik moest doen"

  "Ik wist dat ik niet de benen zou hebben om mee te spelen voor de zege op de Muur", vertelde Tim Wellens, die op ruim 10 kilometer van de finish zijn neus aan het venster stak met een aanval.

   

  "Ik heb het niet slecht gedaan, maar het tempo in het peloton lag superhoog. Wegrijden was niet simpel. Ze moesten twijfelen en dat hebben ze niet gedaan."

   

  "Als je het niet probeert, dan lukt het nooit. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Zondag opnieuw? Ja, dan moet ik ook zoiets proberen en hopelijk zijn er dan meer ploegen mee."

  Hermans: "Ik besef het nog niet zo goed"

  Quinten Hermans klom naar de 14e plaats. "Dat ik nog adem op overschot heb? Zo simpel was het anders niet, hoor."

   

  "Ik had goeie benen en je gaat 3 minuten all-in. Ik had me gespaard en mijn conditie is goed na het Baskenland."

   

  "Ik besef het nog niet zo goed. 14e, normaal mag je daar niet tevreden mee zijn, maar ik zal toch schrikken als ik de namen hoor waar ik tussen sta. Ik verras mezelf wel."

  Vansevenant: "Ik wist dat dit niet echt mijn ding was"

  Mauri Vansevenant gleed op de voorlaatste beklimming van de Muur eventjes mee en kraakte op de slotklim bij de versnelling van Primoz Roglic.

   

  "Ik moest in het zadel gaan zitten toen ze begonnen. Dan weet je dat het over is. Bij de voet zat ik ook iets te ver. Je verliest krachten als je opschuift."

   

  "Ik wist dat dit niet echt mijn ding was, maar ik heb mijn best gedaan. En het is fantastisch dat Julian wint. Dat zal hem deugd doen. Het is verdiend, hij was veruit de sterkste vandaag."

  Lees ook: