Kompany overtuigt Nmecha in nieuwe docureeks Mauve: "Je kostte me al een match"

  De docureeks Mauve is vanaf morgen te zien op Play Sports Open.

  Na KV Oostende komt ook Anderlecht met een eigen docureeks. "Mauve" laat in een exclusieve blik achter de schermen zien hoe Vincent Kompany bij paars-wit zijn eerste seizoen als hoofdcoach beleeft.

  In de eerste beelden van de reeks zie je onder meer hoe coach Kompany in zijn zoektocht naar een nieuwe spits Lukas Nmecha, die Kompany nog kende van bij Manchester City, probeert te overtuigen om naar Anderlecht te komen.

   

  "Ik word fulltime trainer bij Anderlecht", vertelt Kompany aan Nmecha. "De reden waarom ik je dat zeg is omdat we een goede relatie hebben, ik ken je al lang en ik wil dat je weet dat je in een veilige omgeving terechtkomt. En ik weet dat je dit voor jezelf gaat houden."

   

  "We hebben nog niet overal een akkoord bereikt met je makelaars", gaat Kompany verder. "Je verliest ook tijd. Als je van jouw kant nog wat dingen kan uitklaren? Je bent nu 22 , kom op. Je hebt me al een wedstrijd gekost omdat je er niet bent. We zorgen dat het in orde komt."

  Bekijk het fragment uit de docureeks

  Nmecha was dit seizoen al goed voor 14 doelpunten

  De transfer van de Duitse belofte-international bleek een schot in de roos te zijn. Nmecha (die gehuurd wordt van Manchester City) maakte in de Jupiler Pro League 14 doelpunten en gaf 3 assists. Anderlecht wil Nmecha graag houden. 

   

  "We zijn ervan overtuigd dat we de nodige middelen kunnen vinden, maar eerst en vooral moeten we het sportief goed doen", zei Wouter Vandenhaute, voorzitter van Anderlecht, deze week in Extra Time.

   

  "We hebben troeven: hij is graag bij ons en hij heeft een goeie relatie met de trainer. Hij voelt zich hier thuis en is belangrijk bij ons. Het is ook de eerste keer dat hij boven water komt."

  Mauve. is te zien vanaf donderdag 22 april (21u) op Telenet Play Sports Open.