Hoe ziet het vervolg eruit voor "Dancing Dimi" in de Premier League?

  Dimitri 'Dancing Dimi' Van den Bergh.

  Dimitri Van den Bergh is aan een steengoede reeks bezig op de Premier League Darts. Met nog 2 speeldagen te gaan, staat hij op kop van het klassement en verzekerde hij zich bovendien van de volgende ronde. Hoe ziet het vervolg van zijn debuut eruit?

  Na de eerste ronde zullen 2 van de 10 spelers naar huis moeten, alleen de top 8 gaat door naar de volgende ronde. Glen Durrant is met 0 punten al zeker een van de afvallers. Dimitri Van den Bergh is nu al niet meer in te halen en gaat sowieso door. 

   

  In die volgende ronde zal Dimitri spelen naar een best of 14. Dat is niet veel meer dan de best of 12 uit de eerste ronde, dus je kan er vanop aan dat ook in de tweede ronde het tempo razend hoog zal liggen. 

   

  Als Van den Bergh een match wil winnen, zal hij dus 8 legs moeten binnenhalen. Dat levert hem 2 punten op. Een gelijkspel is ook nog altijd mogelijk. Een 7-7 levert beide spelers 1 punt op. 

   

  Van den Bergh is dus nu al zeker van 7 extra matchen na de eerste ronde. De tweede ronde verloopt in 2 fases. 

  • Fase 1: woensdag 5 mei tot vrijdag 7 mei
  • Fase 2: maandag 24 tot donderdag 27 mei

  De Play-Offs

  De grote finale vindt plaats op vrijdag 28 mei en wordt uitgevochten tussen de top 4 na de tweede ronde.

   

  Als Dimitri dan nog van de partij is, speelt hij in de halve finale naar een best of 19 legs en in de finale naar een best of 21. Een gelijkspel is dan uiteraard niet meer mogelijk.