Steels over Vansevenant: "Geeft nooit op en voelt het tactisch goed aan"

  Tom Steels had het o.a. over Mauri Vansevenant.

  In de laatste Extra Time Koers van dit voorjaar kwamen ook de sterke prestaties van Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick-Step) ter sprake. Ploegleider Tom Steels stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken en had alleen maar lof voor de jonge Belg. "Hij voelt de koers van nature al goed aan."

  Vanthourenhout: "Er staat een kop op en dat is enorm belangrijk"

  Als moment van de week koos Tom Steels voor de knappe Amstel Gold Race van Mauri Vansevenant. De 21-jarige West-Vlaming keerde ondanks pech toch nog terug om diep in de finale kopman Julian Alaphilippe bij te staan. Aan tafel was iedereen dan ook onder de indruk van de de jonge wolf.

   

  "Dit jaar heeft hij bewezen dat hij heel sterk is en ook nooit opgeeft", stak Steels van wal. "Niets slaat hem uit zijn lood en dat is heel handig tijdens een wedstrijd. Hij moet natuurlijk nog ervaring opdoen, maar tactisch voelt hij alles al zeer goed aan."

   

  Ook bondscoach Sven Vanthourenhout was dezelfde mening toebedeeld. "De laatste 2 jaren zat hij in een klimproject van Belgian Cycling en toen zag je al dat hij nog enorm veel progressiemarge had. Er staat ook een kop op en dat is natuurlijk ook zeer belangrijk."

  Mauri Vansevenant heeft er al een sterk voorjaar achter de rug.

  Steels: "Bij ons 90 procent renner, maar ook 10 procent mens"

  "Het leuke is dat veel renners bij ons ook aan 90 procent topprestaties kunnen leveren en de resterende 10 procent kunnen gebruiken om te genieten van het leven. Mauri is ook zo iemand", ging Steels verder.

   

  "Als je als renner elk jaar 100 procent moet geven om te kunnen presteren, dan geraakt de citroen op een bepaald moment uitgeperst."

   

  Daarom wordt er bij Deceuninck-Quick-Step dan ook altijd goed geluisterd naar wat de renners zelf willen volgens Steels. "Ons tactisch plan van een wedstrijd wordt altijd in onderling overleg met de renners besproken. Het zijn zij die het natuurlijk nog altijd moeten doen in de wedstrijd."

   

  Om de relaxte houding van Vansevenant te illustreren sloot Steels uiteindelijk af met een leuke anekdote. "Tijdens een lastige klim op training in Spanje kwamen Mauri en Dries (Devenyns) 5 of 6 minuten later dan de rest. Uiteindelijk bleek dat ze gewoon 2 geiten hadden zien passeren en even waren blijven kijken."

  Bekijk het fragment uit Extra Time Koers: