Bilbao is niet langer EK-speelstad omdat het geen fans kan garanderen

  San Mames

  Bilbao is niet langer speelstad op het EK voetbal van komende zomer. Dat hebben de Baskische organisatoren woensdagavond bekendgemaakt. De gezondheidssituatie in het Baskenland maakt het te moeilijk om fans toe te laten, zoals de UEFA wil.

  De zeer strikte gezondheidsmaatregelen van de Baskische gaststad maken het erg moeilijk om publiek toe te laten tijdens het EK in Bilbao. Dat is een voorwaarde van de UEFA om gaststad te mogen zijn.

   

  De overige negen gaststeden konden wel al garanties voorleggen dat er fans in de stadions zullen worden toegelaten.

   

  Naast het Spaanse Bilbao kregen het Duitse München en de Ierse hoofdstad Dublin nog tot vrijdag de tijd om na te gaan of ze al dan niet toeschouwers kunnen verwelkomen, maar wat Bilbao betreft is de beslissing dus al gevallen.

   

  De wedstrijden zouden er plaatsvinden in het San Mames stadion. Bij groepswinst zouden de Rode Duivels hun achtste finale in Bilbao gespeeld hebben.