Gilbert begrijpt heisa niet: "Ja, ik stop ermee. Dat was toch geen geheim?"

  Philippe Gilbert begrijpt de heisa rond zijn afscheidsplannen niet

  Het nieuws dat Philippe Gilbert op het einde van 2022 zijn koersfiets aan de haak hangt, ging de wereld rond. Toch begrijpt de renner van Lotto-Soudal de heisa niet. Lees hier zijn reactie én zijn vooruitblik op de Waalse Pijl van morgen.

  Philippe Gilbert tekende voor drie jaar een contract bij Lotto-Soudal, van 2020 tot eind 2022. Onze landgenoot maakte er nooit een geheim van dat het zijn laatste profcontract zou zijn en was dan ook verrast over de vloedgolf aan reacties op de aankondiging van zijn afscheid.

   

  "Ze vroegen me zondag op de radio of ik stopte na 2022 en ik heb gewoon ja geantwoord", vertelde de 38-jarige renner vandaag tijdens een online persmoment in aanloop naar de Waalse Pijl.


  "En dan plots werd dat groot nieuws. Er werden grote titels van gemaakt, maar eerlijk gezegd begrijp ik dat niet goed. Ik heb in het verleden al vaak gezegd dat dit mijn laatste contract was."

   

  Gilbert gaat dus door tot eind 2022 en komt morgen aan de start van de Waalse Pijl: "Ik houd me nu vooral bezig met de koersen die nog komen. Ik heb heel veel zin in de twee Ardense klassiekers die eraan komen."

  "Ik start zeker niet als favoriet morgen"

  Philippe Gilbert moest verstek laten gaan voor de Ronde van Vlaanderen en laste een pauze in van enkele weken om zich fysiek en mentaal opnieuw op te laden.

   

  Onze landgenoot maakt morgen zijn heroptreden in de Waalse Pijl. Tien jaar geleden won hij in Hoei, maar nu legt hij zichzelf geen druk op.

   

  "Ik ben alleszins geen favoriet, zeker niet, en ik start zonder stress. Als je zo start, dan kan dat altijd voor een verrassing zorgen", grapte hij.

  Er is geen uitgesproken favoriet dit jaar voor de Waalse Pijl. Dat is lang geleden.

  Philippe Gilbert, Lotto-Soudal

  Gilbert weet dus niet goed wat hij mag verwachten. "De pauze was uiteindelijk ook vrij kort en ik heb door een valpartij niet de voorbereiding kunnen afwerken die ik voor ogen had."


  "Tijdens een afdaling op training kwam ik ten val en gleed ik zeker zo'n 10 tot 12 meter ver. Ik denk dat ik heel wat vel op het asfalt achtergelaten heb."


  "Die val was ook niet bevorderlijk voor mijn voorbereiding. Ik heb wel mijn duurtrainingen kunnen afwerken, maar ik kon niet op intensiteit trainen. Dus eerlijk gezegd weet ik niet precies met welke vorm ik aan de start kom morgen."


  Aan een pronostiekje waagt Gilbert zich niet: "Het is lang geleden dat de Waalse Pijl werd gereden zonder een uitgesproken favoriet. Normaal is het altijd een heel gesloten koers, maar het zou dit jaar een ander verhaal kunnen zijn."