Klopp reageert op Super League-kritiek Neville: "Hij begrijpt het toch niet"

  Jürgen Klopp.

  De poppen gingen aan het dansen na de wedstrijd Leeds-Liverpool.  Zowel Liverpool-coach Klopp als - aanvoerder Milner kwam aan het woord over de Super League. Klopp counterde de cynische kritiek van analist en ex-ManU-aanvoerder Gary Neville, Milner trok de "onrechtvaardig"-kaart. En ook Leeds gaf zijn ongezouten mening.

  Liverpool maakt, onder meer met aartsrivaal Manchester United, deel uit van de 12 clubs die op de proppen kwamen met de Super League. Een alternatieve voetbalcompetitie tussen 20 absolute wereldclubs zoals Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester City...

   

  Het plan werd zondagnacht gelanceerd en botste al op veel kritiek uit de voetbalwereld. Onder anderen Gary Neville nam de Super League-plannen op de korrel.

   

  Neville noemde het een "absolute schande" en zag maar 1 mogelijke drijfveer: "hebzucht". Om zijn betoog te staven verwees hij naar de Liverpool-leuze "You'll Never Walk Alone" om zo de ironie van het clubstandpunt te benadrukken.

  Klopp slaat terug: "Neville begrijpt het toch niet"

  De kritiek van Neville schoot in het verkeerde keelgat bij Klopp: "Wij hebben alle recht om dat lied te zingen. Het is ons anthem, niet het zijne. En bovendien begrijpt hij het toch niet", zei de Duitser.


  "Ik praat niet over andere clubs. Ik zou willen dat Gary Neville eerst naar zichzelf kijkt. Hij zit zelf steeds waar er het meeste geld te rapen valt. Eerst bij Manchester United en nu bij Sky..."

  Gary Neville zit zelf steeds waar er het meeste geld te rapen valt

  Jurgen Klopp, trainer van Liverpool

  Naast de kritiek op Neville steunde Klopp zijn clubeigenaars van Fenway Sports Group: "Onze eigenaars zijn geweldige en redelijke mensen."


  "Ze zullen proberen me de beslissing uit te leggen. Zal ik het begrijpen, ik weet het niet, maar ik ga luisteren",vertelde Klopp, die in het verleden duidelijk gemaakt had dat hij de Super League niet steunde.

  Neville, die in de Sky-studio luisterde, zei dat het niet zijn bedoeling was geweest om respectloos te zijn tegenover Liverpool: "Gisteren had niets te maken met het beledigen van de club Liverpool."

   

  "Ik weet niet wat hem zo aansprak, maar gisteren was een hartstochtelijk pleidooi om het voetbal in dit land te beschermen, geen persoonlijke aanval."

   

  "Mijn grootste teleurstelling ligt inderdaad bij Manchester United en Liverpool. Ik denk dat ik de afgelopen 24 uur mijn kritiek goed heb verdeeld over beide clubs."

  Milner: "Ik hoop dat het niet doorgaat"

  Ook de kapitein van Liverpool, James Milner, had het moeilijk met de kritiek. Hij had het niet over de uitspraken van Neville, wel over het ongenoegen van de fans die de spelers voor de wedstrijd tegen Leeds uitjouwden.

   

  "Het nieuws gisteren was ook voor de spelers nieuw. We zitten zelf met een heleboel vragen. Wij als spelers hebben geen controle over al die beslissingen."

   

  "Het is dan ook wat onrechtvaardig dat de fans ons uitjouwen voor de wedstrijd. Wij moeten professioneel blijven en ons focussen op het enige dat we kunnen controleren: de wedstrijd."

   

  Om af te sluiten sprak Milner zich ook uit over het nieuwe format: "Mijn persoonlijke mening is dat ik het niet leuk vind en ik hoop oprecht dat het niet door zal gaan."  

  Leeds: "De rijken denken enkel aan zichzelf"

  Tot slot kwam er ook nog kritiek uit het kamp van Leeds, de tegenstander van Liverpool. De thuisploeg daagde de uittredende kampioen tijdens de opwarming uit met aangepaste T-shirts met het opschrift: "Earn it".

   

  Naast de symbolische actie klapten Leeds-trainer Marcelo Bielsa, en aanvaller Patrick Bamford ook nog uit de biecht. "In alle lagen van de bevolking denken de rijken enkel aan zichzelf en geven ze geen moer om de rest", zei Bielsa.


  "In hun zoektocht naar winst vergeten ze de rest. De rijken worden rijker en de zwakken worden armer. Dit is in het algemeen niet goed voor de voetbalsport."


  Bamford voegde eraan toe: "We zijn net zoals de fans in shock. Zonder fans is voetbal niets waard. Het is dus belangrijk dat we standhouden en laten zien dat voetbal voor de fans is."

  Lees ook: