Mauri Vansevenant: "Vrije rol in de Waalse Pijl? Dat is perfect voor mij"

  De twee ploegmaats tijdens hun persbabbel.

  Anno 2021 neemt Julian Alaphilippe (28) de persbabbels voor de heuvelklassiekers niet meer alleen voor zijn rekening. Mauri Vansevenant (21) was vanmiddag zijn compagnon. En dat moet de West-Vlaming woensdag ook op de Muur van Hoei worden.

  Vorig jaar ontdekte de koerswereld Mauri Vansevenant in de Waalse Pijl. En de neoprof leerde er zichzelf ook kennen. Hij schoof mee in de vroege vlucht en werd pas in de slotkilometers - na een val nota bene - gegrepen.

   

  "Dat was een goeie leerschool voor mij", blikt Vansevenant terug. "Ik maakte misschien enkele beginnersfouten en was soms wat te gretig, maar ik kon mezelf niets verwijten."

   

  Dankzij dat visitekaartje en zijn hoogvorm dit voorjaar kan Vansevenant morgen op een vrije rol rekenen. Toch? "Ja, dat zou perfect zijn voor mij."

   

  "Meegaan in de vroege vlucht wordt moeilijk, want de rest weet ook dat het dan riskant wordt. De andere ploegen zullen dat niet laten gebeuren, maar ik kan de finale misschien vroeger openbreken."

   

  "Ze zullen me nooit genoeg afstand geven tot de laatste keer de Muur van Hoei. Er zal korter op de bal gespeeld worden. We zullen de koers op een andere manier hard proberen te maken."

   

  "Ik verkies zelf een harde koers. Ik ben niet de meest explosieve renner en het is moeilijk om dan te ontploffen op de Muur. Het is ook voor Julian beter als we voor een harde koers gaan en als we op twee paarden kunnen wedden."

   

  Het gaat alleszins snel voor de West-Vlaming. "Ja, en dat is een geweldig gevoel. Ik dacht dat ik in mijn eerste jaren vooral zou moeten leren, maar ik kan al iets betekenen in de finales tussen de grote jongens. Hopelijk kan ik nog verbeteren."

  Ze zullen me nooit genoeg afstand geven tot de laatste keer de Muur van Hoei. Er zal korter op de bal gespeeld worden. We zullen de koers op een andere manier hard proberen te maken.

  Mauri Vansevenant

  Alaphilippe: "Mauri wordt beschermd tot in de finale"

  Wereldkampioen Julian Alaphilippe was de Muur-keizer in 2018 en 2019. Zijn allerbeste benen lijken nog in 2020 vast te zitten.

   

  "Ik heb niet dezelfde vorm als bij mijn zege in 2019, want mijn voorbereiding was anders. De toppers komen uit het Baskenland", vertelde de wereldkampioen.

   

  "Ik was niet ontgoocheld na mijn 6e plaats in de Amstel. De sterkste renners reden voorop."

   

  "En bij ons was Mauri heel sterk. Hij heeft veel karakter getoond en morgen kan hij nog eens zijn kracht bewijzen."

   

  "Hij wordt beschermd tot de finale. Hij is een van onze troefkaarten."

  Lees ook: