Kampioenen Stijn D'Hulst en Silke Van Avermaet uitblinkers op Volleyproms

  Silke Van Avermaet en Stijn D'Hulst waren de blikvangers.

  Volleybalkampioenen Roeselare en Asterix Avo gingen weinig verrassend met de prijzen lopen op de Volleyproms. Stijn D'Hulst werd verkozen tot Speler van het Jaar, Silke Van Avermaet was de beste speelster van de vrouwencompetitie. Frank Depestele (Menen) was de verrassing bij de coaches.

  De Volleyproms werden vorig jaar nog geschrapt van de kalender, omdat het coronavirus ook de play-offs in de Belgische volleybalcompetitie dwarsboomde. Dit jaar kon wel een bescheiden gala worden georganiseerd in het Van der Valk-hotel in Diegem.

   

  Kampioen Roeselare was de grote slokop bij de mannen. Stijn D'Hulst en niet ploegmaat Hendrik Tuerlinckx werd verkozen tot Speler van het Jaar. Ook de Rookie van het Jaar kwam van bij Roeselare: Mathijs Desmet maakte zijn favorietenrol waar.

   

  "We hadden een echt boerenjaar", zegt D'Hulst. "We hadden 12 heel stevige spelers, een zeer sterk collectief. Of ik het verschil heb gemaakt in de play-offs? Ik vond het juiste ritme en was een belangrijk stuk van de puzzel."

   

  Bij de vrouwen schopte de Rookie van het jaar van 2018 het tot Speelster van het Jaar. Silke Van Avermaet maakte in haar laatste jaar bij landskampioen Asterix Avo een ijzersterke indruk.

   

  "Deze prijs bewijst dat ik een vaste waarde ben geworden voor de club", zei Van Avermaet. "Nu ga ik op zoek naar een betere competitie." Ploeggenote Britt Rampelberg werd Rookie van het Jaar. 

  Depestele verrassend Coach van het Jaar

  De prijs voor Coach van het Jaar ging verrassend genoeg niet naar de oefenmeester van de landskampioen, Steven Vanmedegael. Frank Depestele werd "tot zijn eigen verrassing" beloond voor het sterke jaar van Menen, dat 3e werd.


  Kris Vansnick, de coach van kampioen Asterix Avo Beveren en de assistent-bondscoach van de Yellow Tigers, werd Coach van het Jaar bij de vrouwen.

  Een overzicht van de prijzen:

  • Speler van het Jaar: Stijn D'Hulst (Roeselare)
  • Speelster van het Jaar: Silke Van Avermaet (Asterix Avo)
  • Rookie van het Jaar (m): Mathijs Desmet (Roeselare)
  • Rookie van het Jaar (v): Britt Rampelberg (Asterix Avo)
  • Coach van het Jaar (mannen): Frank Depestele (Menen)
  • Coach van het Jaar (vrouwen): Kris Vansnick (Asterix Avo)
  • Red Dragon van het Jaar: Sam Deroo
  • Yellow Tiger van het Jaar: Lise Van Hecke

  Van Avermaet en D'Hulst zijn speelster en speler van het jaar

  Lees ook: