PSV rouwt om clubicoon en "Mister PSV" Willy van der Kuijlen

  Willy van der Kuijlen is 74 jaar geworden.

  In Nederland is voormalig PSV-speler Willy van der Kuijlen op 74-jarige leeftijd overleden. Van der Kuijlen, bijgenaamd Mister PSV, is de topschutter aller tijden in de Eredivisie.

  Willy van der Kuijlen had zijn bijnaam Mister PSV niet gestolen. Hij voetbalde tussen 1964 en 1981 ruim 500 wedstrijden voor zijn geliefde club, met wie hij drie landstitels en eenmaal de UEFA Cup won.

   

  Van der Kuijlen, die een standbeeld heeft aan het stadion van PSV, werd 3x topscorer van de Eredivisie, in 1966, 1970 en 1974 en is met 311 doelpunten nog steeds de topschutter aller tijden in de Nederlandse 1e klasse.

   

  Na zijn spelerscarrière, die hij afsloot in België bij Overpelt Fabriek, bleef Van der Kuijlen altijd verbonden aan PSV. Hij werkte als scout en jeugd-, assistent- en spitsentrainer bij de Eindhovense club PSV. De laatste jaren reikte hij als clubicoon altijd het PSV-shirt uit als er een nieuwe speler werd gepresenteerd.

   

  Van der Kuijlen speelde ook 22 keer voor Oranje, waar hij steevast op de ongenaakbare Johan Cruijff botste. Hij speelde nooit op een eindtoernooi omdat hij samen met PSV-doelman Jan van Beveren in conflict kwam met Cruijff en enkele andere spelers van Ajax