WTA wijzigt kalender door week uitstel van Roland Garros

  De WTA heeft de voorbije week moeten puzzelen. Doordat Roland Garros met een week opgeschoven is, moesten andere toernooien een nieuwe datum krijgen.

  Om meer bezoekers te kunnen ontvangen besliste de organisatie van Roland Garros om het grandslamtoernooi met een week op te schuiven: in plaats van 23 mei is 30 mei nu de openingsdag van het toernooi. 

   

  De WTA moest door dat weekje uitstel wel sleutelen aan de kalender. Het WTA toernooi in Belgrado vanaf 17 mei vervangt het toernooi van Kunming (China). Het toernooi in Straatsburg, dat oorspronkelijk ook op 17 mei moest starten, schuift met een week op naar 24 mei.

   

  Twee grastoernooien, Keulen en Rosmalen, werden eerder al geannuleerd. Momenteel vinden er onderhandelingen plaats om een nieuwe datum te vinden voor het toernooi in Nottingham, dat Wimbledon (28 juni-11 juli) voorafgaat.     

   

  Birmingham (14-20 juni), Eastbourne (21-27 juni), Berlijn (14-20 juni) en Bad Homburg (21-27 juni) organiseren andere voorbereidingstoernooien voor Wimbledon.     

   

  Na Wimbledon, op 12 juli, begint het toernooi van Boedapest, dat de plaats inneemt van Boekarest. Het voorziene toernooi van Washington (hardcourt) in juli zal worden verplaatst naar Polen (gravel).     

   

  Voor de US Open (30 augustus-13 september) keert de Western & Southern Open terug naar Cincinnati. Vorig jaar werd dat toernooi uitzonderlijk op Flushing Meadows in New York georganiseerd.     

   

  Een ander toernooi, in Cleveland, werd tot slot toegevoegd aan de kalender voor de US Open.