Tibo Debaillie wordt eerste Belg ooit in Canadian Football League: "NFL halen zou allerhoogste zijn"

  Een blok graniet uit Gistel. Tibo Debaillie (23) is de eerste Belg ooit die als American Football-speler wordt 'gedraft' door een profteam uit Noord-Amerika. Eind volgende maand trekt hij naar het Canadese Edmonton. "De NFL halen zou het hoogst van het hoogste zijn."

  1,90 meter en 127 kilogram: met zijn lichaamsbouw is Tibo Debaillie alvast een indrukwekkende verschijning. En zijn prestaties blijven niet achter. 

   

  De West-Vlaming werd deze week als 20e 'gedraft' door Edmonton in de Canadian Football League. Hij werd er uitgekozen uit meer dan 300 spelers na enkele zware fysieke testen.

  Wie weet krijg ik ooit de kans om in de NFL te spelen

  Wie American Football zegt, denkt uiteraard meteen aan de Amerikaanse NFL. "Dat is het allerhoogste", knikt Debaillie. "Zoals de Premier League in het voetbal. Wie weet loopt het goed in de Canadian Football League en krijg ik ooit mijn kans om in de NFL te spelen."