Ga naar de inhoud

Quartararo grijpt de macht in MotoGP en viert zoals Cristiano Ronaldo

Fabio Quartararo is de nieuwe leider in de MotoGP.

Fabio Quartararo heeft zijn tweede overwinning op een rij geboekt dit seizoen in de MotoGP. De Fransman leidde bijna van start tot finish en vierde de zege met een imitatie van Cristiano Ronaldo. Marc Marquez eindigde als 7e.

Fabio Quartararo mocht vanaf de poleposition vertrekken in Portugal, maar hij raakte niet goed weg uit de startblokken en viel na de eerste bocht terug naar plaats 4. 

 

Op zijn Yamaha vond hij snel het juiste ritme en snelde 17 ronden voor het einde naar de koppositie om die niet meer af te geven. Quartararo blaast over 2 dagen 22 verjaardagskaarsjes uit en vierde zijn overwinning zoals Cirstiano Ronaldo (zie onder). Hij is ook de nieuwe leider in het klassement.

 

Marc Marquez maakte zijn comeback na zijn armbreuk vorig jaar in juli. De zevenvoudige wereldkampioen gooide zich meteen vol in de strijd (en crashte bijna met Joan Mir) en eindigde uiteindelijk op de 7e plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.