Overzicht: met welke voorsprong begint Club aan de play-offs? En hoe zien de Europe Play-offs eruit?

  De kaarten zijn geschud. Anderlecht schaart zich met Club Brugge, Antwerp en Genk in de Champions' play-offs. Moeskroen degradeert na een dol slot tegen Club. Dit is de balans na de slotspeeldag van de reguliere competitie.

  Champions' play-offs: Anderlecht begint als derde

  Dan toch Anderlecht. Na een rollercoasterseizoen heeft paars-wit zich dankzij een zege tegen STVV op de slotspeeldag dan toch verzekerd van een plaats in de top 4.

   

  Club Brugge begint natuurlijk als grote favoriet aan de Champions' play-offs, met 8 punten voorsprong op Antwerp. Anderlecht en Racing Genk volgen op korte afstand van Antwerp.

   

  De kampioen pakt een rechtstreeks ticket voor de Champions League. De tweede mag naar de derde kwalificatieronde van het kampioenenbal. Wie als derde eindigt, komt terecht in de laatste voorronde van de Conference League.

  Europe play-offs: Standard en AA Gent redden seizoen, ook KV Mechelen erbij

  Troostprijs voor KV Oostende: het mag de komende weken nog meedoen in Play-off 2. Ook Standard (na een zege tegen Beerschot) en AA Gent (na winst tegen Zulte Waregem) redden een beetje hun seizoen door zich nog bij de beste 8 te scharen. 

   

  KV Mechelen breit als laatste nog een vervolg aan zijn seizoen na een 1-4-zege in Kortrijk. Wie de Europe play-off wint, speelt barrages tegen de vierde uit de Champions' play-off voor een ticket voor de Conference League. Tenzij Genk de bekerfinale wint, dan is de winnaar zeker van Europa.

  Degradatie: Moeskroen trekt aan het kortste eind

  Moeskroen degradeert naar 1B. Het lag lange tijd op koers om de rechtstreekse degradatie af te wenden dankzij een stuntpunt in Club, maar verloor alsnog met 4-2 in Jan Breydel.

   

  Door de zege van Waasland-Beveren bij OH Leuven was het lot van les Hurlus beslecht. Waasland-Beveren speelt nu barrageduels tegen Seraing voor een plekje in 1A volgend seizoen.

  Lees ook: