Mag Vansevenant eigen kans gaan? "Misschien, maar ik wil vooral Julian helpen"

  Mauri Vansevenant is een van de ontbolsteringen in de eerste koersmaanden. "Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van mijn prestaties. 1 kwalijke val en het kan voorbij zijn", zegt de 21-jarige klimmer van Deceuninck-Quick Step.

  Vansevenant: "Het gaat allemaal sneller dan verwacht"

  Zodra het bergop gaat, rijdt Mauri Vansevenant zich in de kijker. Dat hij zo'n stap voorwaarts zou zetten, had Vansevenant zelf niet verwacht.

  "Het is ongelooflijk. Het gaat allemaal heel snel, beter dan verwacht. Hopelijk kan ik op dit elan voortgaan", zegt de 21-jarige berggeit.

   

  In de Ronde van het Baskenland deed Vansevenant mee met de beste klimmers. "Op het moment zelf ben ik daar helemaal niet bezig. Het is afzien en hopen dat je snel boven bent. Want het is verschrikkelijk lastig."

   

  "Maar als ik achteraf de uitslag of het klassement bekijk, dan besef ik wel dat ik goed bezig ben. Want het zijn allemaal grote namen die rond mij staan."

   

  "Ik doe altijd mijn best, maar in het verleden waren de resultaten er niet altijd. Nu zijn die er wel en dat geeft me een fantastisch gevoel."

   

  Vansevenant wordt een mooie toekomst toegedicht. "Maar het is allemaal nog vroeg. 1 kwalijke val en het kan voorbij zijn. Ik probeer er nu zoveel mogelijk van te genieten. Van elke wedstrijd probeer ik iets moois te maken."

  Vansevenant won dit jaar al de GP Industria & Artigianato.

  "De Waalse Pijl blijft iets speciaals"

  Wat mogen we vandaag verwachten van Vansevenant in de Amstel Gold Race? "Normaal stond ik er niet op voor de Amstel Gold Race. Maar door mijn huidige conditie kan de ploeg me wel gebruiken in zo'n koers."

   

  "Het is een heel lastige koers. Die korte bergjes zullen na 200 kilometer zeker doorwegen. Ik hoop dat ik zo goed mogelijk Julian kan bijstaan."

   

  Bestaat de mogelijkheid dat Vansevenant ook zijn eigen kans mag gaan? "Misschien wel. Het is mijn eerste Amstel Gold Race, dus ik weet niet of het helemaal mijn ding is. Het wordt vooral een koers waarin ik mezelf kan ontdekken."

   

  Vansevenant zit ook al met zijn gedachten bij de Waalse Pijl van komende woensdag. Vorig jaar reed hij solo op kop, maar kwam hij ten val in de aanloop naar de laatste beklimming van de Muur van Hoei.

   

  "De Waalse Pijl zal iets speciaals blijven. Die herinneringen zullen nooit uit mijn gedachten gaan", zegt Vansevenant.

  Het is mijn eerste Amstel Gold Race, dus ik weet niet of het helemaal mijn ding is. Die korte bergjes zullen doorwegen na 200 km

  Mauri Vansevenant

  "Ik geniet meer van de natuur dan van alle aandacht"

  Wat vindt Vansevenant van alle aandacht die hij dit jaar plots krijgt? "Ik vind het leuk dat ik appreciatie krijg."

   

  "Maar ik geniet er nog meer van om gewoon even in de natuur te zijn thuis. Dan hoef ik aan niets te denken."

   

  "Soms wandel ik gewoon wat op de boerderij van mijn vader (Wim). Elke week kijk ik naar de velden om te zien hoe alles gegroeid is. Ik vind dat magnifiek."

   

  "Soms staar ik gewoon een halfuur naar de natuur om mijn hoofd leeg te maken. Dat heb ik ook wel nodig. In de koerswereld is het allemaal vrij druk en moet je op uur staan."

  Vansevenant: "Ik probeer van elke koers iets moois te maken"