Ajax breidt trofeeënkast uit met 20e KNVB-beker, ondanks goal van Openda

  Ajax klopte Vitesse in de finale.

  In Nederland heeft Ajax de bekerfinale gewonnen. De Amsterdammers klopten in De Kuip Vitesse met 2-1. Voor Ajax is het de 20e KNVB-beker in de clubgeschiedenis.

  In Rotterdam begon Ajax aarzelend aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheden waren voor Vitesse. Pas halfweg de 1e helft kwam Ajax opzetten en dat leverde al snel de openingstreffer op. Gravenberch was het eindstation van een fraaie aanval.

   

  De 1-0 gaf de Amsterdammers vleugels. Vitesse moest terugplooien en zag hoe onder meer Klaassen met de 2-0 flirtte. Maar op het halfuur maakte de jonge Belg Openda er vanuit het niets 1-1 van. De huurling van Club Brugge strafte een aarzeling in de Ajax-defensie genadeloos af.

   

  In een slordige tweede helft met wisselende kansen leek de bekerfinale af te steven op verlengingen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

   

  Na de uitsluiting van Vitesse-speler Rasmussen probeerde Ajax zijn numerieke overwicht uit te buiten met een stevig slotoffensief en dat loonde. Invaller Neres verzilverde in de extra tijd een assist van Gravenberch.