Kevin De Bruyne stapt tegen Chelsea van het veld met enkelblessure

  Kevin De Bruyne ging zitten na het duel met Kanté.

  Kevin De Bruyne is in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea net na de rust geblesseerd uitgevallen. De Rode Duivel leek zich te misstappen na een duel met N'Golo Kanté en kon niet meer voort. Hij tastte naar z'n rechtervoet.

  Kevin De Bruyne is zaterdag geblesseerd uitgevallen bij Manchester City in het duel met Chelsea in de halve finales van de FA Cup in het Wembley-stadion.

   

  De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen De Bruyne na een duel en een lichte duw van N'Golo Kanté zijn rechtervoet slecht neerzette.

   

  De Bruyne greep naar zijn rechterenkel en het werd meteen duidelijk dat hij niet meer voort kon. City-coach Pep Guardiola aarzelde niet en bracht Phil Foden in de plaats van onze landgenoot. 

   

  De ernst van de blessure van De Bruyne is nog niet duidelijk, maar met de finale in de League Cup volgende week, de halve finales in de Champions League, de eindsprint in de Premier League en natuurlijk het EK met de Rode Duivels in aantocht komt een blessure sowieso ongelegen.

   

  Guardiola maakte zich na de match wel wat ongerust. "Het ziet er niet goed uit", zei de Spanjaard. "Kevin heeft pijn en dus is het afwachten. Zondag volgt er een onderzoek."

  Lees ook: