Jasper Philipsen is Cavendish en Greipel opnieuw te snel af in Turkije

  Jasper Philipsen haalde het afgetekend voor André Greipel en Mark Cavendish.

  Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) heeft de smaak te pakken in de Ronde van Turkije. Voor de 2e dag op een rij liet onze landgenoot de andere sprinters zijn kuiten zien in de eindspurt.

  Op papier was dit de op een na zwaarste etappe in Turkije. Maar de beklimmingen lagen in de eerste koershelft, waardoor Mark Cavendish en andere gelosten op tijd weer kwamen aanpikken in het peloton.

   

  Jasper Philipsen loodste ploegmaat Jay Vine bij de tussensprint naar 3 bonificatieseconden. Daardoor nadert de Australiër nu tot op 1 seconde van leider José Manuel Diaz.

   

  In de glooiende finale probeerde Shane Archbold (Deceuninck-Quick Step) het peloton nog een hak te zetten. Maar zijn vluchtpoging strandde in de slotkilometers.

   

  Alpecin-Fenix voerde het ploegenspel met verve uit in de eindsprint. Taminiaux kroop in de rol van lead-out en zette Philipsen in polepositie af. Niemand kwam nog in de buurt van onze landgenoot. Greipel strandde op de 2e plaats, Cavendish eindigde 3e.

   

  Morgen staat de slotrit op het programma, een pittige tocht met een klim van 2e categorie op 20 kilometer van de finish.

  Uitslag rit 7
  1. Jasper Philipsen 180 km in 4u20'45"
  2. André Greipel (Dui) zelfde tijd
  3. Mark Cavendish (GBr)  
  4. Stanislaw Aniolkowski (Pol)  
  5. Vincenzo Albanese (Ita)  
  6. Rick Zabel (Dui)  
  7. Luca Wackermann (Ita)  
  8. Gleb Broessenki (Kaz)  
  9. Giovanni Lonardi (Ita)  
  10. Ahmet Örken (Tur)  

  Philipsen: "Aankomst in afdaling is niet zonder risico's"

  Dagwinnaar Philipsen was na afloop wel kritisch voor de parcoursbouwers. "Ik begrijp deze finish niet echt. Er is al veel te doen geweest over dalende aankomsten en nu gebeurt het opnieuw."

   

  "Ik moet mijn snelheid nog checken, maar het ging snel. En dat brengt risico's met zich mee. Als er dan iets gebeurt, dan kan je slecht vallen."     

   

  Met Jay Vine mikken Philipsen en Alpecin-Fenix morgen vol op de eindzege. "We willen er morgen opnieuw voor gaan en seconden proberen te pakken. Het wordt een mooi gevecht."     

   

  Denkt Philipsen zelf aan een derde sprintzege? "We zullen het zien, we zijn hier maar met 4 jongens meer van de ploeg. Ik ben al blij met die 2 ritzeges."

  Stand na rit 7
  1. José Manuel Diaz (Spa) in 25u55'02"
  2. Jay Vine (Aus) op 1"
  3. Eduardo Sepulveda (Arg) 6"
  4. Jhojan Garcia (Col) 25"
  5. Merhawi Kudus (Eri) 28"
  6. Anton Charmig (Den) 30"
  7. Delio Fernandez (Spa) 33"
  8. Artem Nietsj (Rus) 52"
  9. Anders Halland Johannessen (Noo) 55"
  10. Garikoitz Bravo (Spa) 1'01"