Verstappen: "Als 2e slecht resultaat is, kijk ik uit naar volgende 22 races"

  Max Verstappen hoopt in Imola als eerste de geblokte vlag te zien.

  In Bahrein greep Max Verstappen (Red Bull Racing) nog net naast de overwinning, in de GP van Emilia-Romagna hoopt hij titelrivaal Lewis Hamilton wel te kloppen. De teleurstelling van de seizoensopener is al verwerkt: "Een 2e plek is niet het einde van de wereld en nu kunnen we 22 races beter proberen te doen."

  De voorspellingen van de F1-waarnemers werden in Bahrein bevestigd: de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton wordt razend spannend. Verstappen blonk uit in de voorbereiding en pakte de pole, maar werd strategisch gepakt in de seizoensopener.

   

  "Uiteraard was ik wat teleurgesteld, maar ik heb ondertussen wel geleerd dat er niets verloren is na de eerste race. Het heeft geen zin om met zaken te beginnen gooien."

   

  "Als een 2e plek een slecht resultaat is, dan kijk ik uit naar de volgende 22 races. We waren competitief en pakten veel punten. Het was misschien geen overwinning, maar een 2e plek is niet het einde van de wereld. Nu hebben we 22 races om beter te doen."

   Het was misschien geen overwinning, maar een 2e plek is niet het einde van de wereld.

  Max Verstappen

  "Een eenmalige gelukstreffer? Ik denk het niet"

  De GP van Emilia-Romagna geeft Verstappen een eerste kans om beter te doen, maar vooral om antwoorden te zoeken. Na het hete circuit in Bahrein komt hij in het bochtige Imola voor heel andere omstandigheden te staan.

   

  Verstappen verwacht in elk geval dat hij de 7-voudige wereldkampioen het vuur aan de schenen kan leggen. "In Bahrein hebben we een eerste kans gemist, maar als we echt de snelste bolide hebben, zal het niet uitmaken."

   

  "Misschien was Bahrein een eenmalige gelukstreffer, maar ik hoop natuurlijk van niet. En ik heb een heel goed gevoel dat het echt niet zo zal zijn."

   

  Vandaag staat de eerste vrije training in Imola op het programma. Zaterdag volgen de kwalificaties, zondag de race. Dan zullen we beter weten hoe spannend de titelstrijd echt wordt.