Ga naar de inhoud

Turncoaches Heuls en Kieffer bekennen schuld in video: "We willen de wonden helen"

Heuls en Kieffer sloegen mea culpa na het eindrapport.

In een videoreactie op het onderzoeksrapport rond misbruik in het turnen hebben coaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer schuld bekend. "We erkennen dat onze aanpak als psychisch grensoverschrijdend werd ervaren en willen actief meewerken aan het helen van de wonden", klinkt het.

Ilse Arys, algemeen manager van Gymfed, had een videoboodschap meegebracht naar de persconferentie rond het eindrapport over het wangedrag in het turnen. Daarin reageerden Heuls en Kieffer op de conclusies van de onderzoekscommissie.

 

"We hebben het volste vertrouwen in het rapport van de onderzoekscommissie", openden ze. "We erkennen dat onze trainingsaanpak in het verleden soms hard en te prestatiegericht was." 

 

"We erkennen ook dat die aanpak als psychisch grensoverschrijdend gedrag ervaren werd en dat het gymnastes gekwetst heeft. Dat was nooit onze bedoeling. We excuseren ons bij alle gymnastes die geleden hebben onder onze aanpak."

 

"We willen actief meewerken aan het helen van de wonden en leren uit deze ervaringen. We engageren ons om aan de slag te gaan met de aanbevelingen van de onderzoekscommissie. We zullen constructief en loyaal meewerken aan de broodnodige cultuurverandering binnen onze sport", besloten ze.

Bekijk de videoboodschap van Heuls en Kieffer: