Lakers verwelkomen opnieuw fans in Staples Center, maar verliezen tegen Celtics

  De LA Lakers gaan in eigen huis onderuit tegen de Celtics.

  In het Staples Center zagen 1915 fans hun helden weer aan het werk. Dat is voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie. De Lakers verloren wel hun wedstrijd tegen de Boston Celtics met 121-113, Jaylen Brown was de grote man bij de bezoekers met 40 punten.

  De Lakers konden vannacht nog niet rekenen op vedettes Lebron James en Anthony Davis, die sukkelen met blessures. De Celtics draaiden wel op volle toeren en behaalden een 5e overwinning op rij. De bezoekers zagen een riante voorsprong van 27 punten slinken, maar Jaylen Brown trok de Celtics over de streep.

   

  Frank Vogel, trainer van de Lakers, ziet de terugkeer van het publiek als een lichtpuntje na de wedstrijd. "Het Staples Center is nog niet gevuld naar zijn capaciteit, maar het is geweldig dat de fans er opnieuw zijn om ons aan te moedigen. Het geeft ons veel energie, waar we op kunnen bouwen.”

  Jaylen Brown speelde een sterke wedstrijd:

  Curry met 33 punten, Giannis keert terug bij Bucks

  Bij de Golden State Warriors was sterspeler Stephen Curry goed voor 33 punten. Alweer een record voor de Amerikaan, die zo voor de 9e wedstrijd op rij meer dan 30+ punten maakt in een wedstrijd. De Warriors wonnen met 119-101 tegen de Clevaland Cavaliers.

  De Milwaukee Bucks kunnen opnieuw rekenen op hun Griekse reus, Giannis Antetokounmpo. Hij maakte zijn terugkeer na 6 wedstrijden tegen de Atlanta Hawks. De "Greek Freak" scoorde 15 punten in een 120-109 thuisoverwinning voor de Bucks. 

  De stand in de NBA: