Uitbreidingsplannen Wimbledon krijgen vorm: 8.000 plaatsen en een schuifdak

  In de nieuwe arena zal plaats zijn voor 8.000 toeschouwers.

  De verbouwingsplannen van Wimbledon krijgen vorm. Het tennistoernooi gaat een nieuw showcourt aanleggen met een capaciteit van 8.000 toeschouwers. Ook zal er een schuifdak aanwezig zijn. Na Centre Court en Court One zal het zo, net als alle andere Grand Slams, 3 grote arena's hebben.

  Wimbledon is al langer van plan verbouwingen te doen. In 2018 werd een bod op de gronden van de Wimbledon Park Golf Club aanvaard en de club is nu van plan om in juli een bouwvergunning aan te vragen. 

   

  Als dat proces gunstig verloopt, vatten de werken aan in januari 2022. Er komen in totaal 39 nieuwe velden, maar op het showcourt na krijgen de andere velden enkel tijdelijke zitplaatsen. De dagelijkse capaciteit kan zo stijgen van 42.000 naar 50.000 toeschouwers.

   

  Een van de belangrijkste drijfveren achter de verbouwingen, is de wens van de organisatie om de kwalificaties van het toernooi ter plaatse te kunnen houden vanaf 2028. Die vinden momenteel nog plaats in het nabijgelegen Roehampton.

   

  De nieuwe velden zouden tegen 2030 speelkaar moeten zijn.