Tsjechische kabinetschef hekelt straf Kudela (die EK zou missen): "Geen bewijs van racisme"

  De 34-jarige Kudela werd voor 10 wedstrijden geschorst na diens racistische uitlatingen.

  Gisteren kwam de UEFA met een statement tegen racisme in het voetbal. Het schorste Slavia Praag-verdediger Ondrej Kudela na diens racistische uitlatingen aan het adres van Rangers-middenvelder Glen Kamara voor maar liefst 10(!) wedstrijden. De Tsjechische kabinetschef Vladimir Mylnar kan geen begrip opbrengen voor die beslissing.

  De Tsjechische kabinetschef Vladimir Mynar hekelde vandaag de schorsing van 10 wedstrijden die werd opgelegd aan Slavia Praag-verdediger Ondrej Kudela wegens "racistisch gedrag". De Tsjech, die de UEFA van hypocrisie beschuldigt, vindt dat er geen bewijs is en vindt de beslissing ronduit belachelijk.

   

  Kudela kreeg een sanctie van de UEFA nadat hij zich tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Rangers racistisch had uitgelaten ten opzichte van Rangers-middenvelder Glen Kamara. Kamara viel daarop Kudela aan in de tunnel en werd 3 wedstrijden geschorst.

  "Respectabel man veroordeeld zonder bewijs"

  "Ik wil benadrukken dat de beschuldigingen van racisme niet bewezen zijn. Zelfs een UEFA-inspecteur vroeg zich af of Ondrej Kudela de racistische opmerking maakte", schreef Vladimir Mynar, kabinetschef van de Tsjechische president Milos Zeman, in een brief aan de UEFA.


  "Je hebt een respectabele man veroordeeld zonder het minste bewijs, alleen om te reageren op de kwade doelen van een kleine groep activisten en een club die niet in staat is om op het veld te winnen", vervolgde Mynar, die een aanhanger is van Slavia Praag, zijn betoog.


  "In jouw handen is de strijd tegen racisme veranderd in (...) hypocrisie, positieve discriminatie en een belachelijke buiging voor dwaze neigingen", ging de Tsjechische kabinetschef verder. 

   

  Hij voegde er nog aan toe dat president Zeman zijn medeleven betuigde aan alle Tsjechen die teleurgesteld waren door deze beslissing.

  Kudela mist EK en terugwedstrijd tegen Arsenal

  Slavia Praag speelt vandaag zijn terugwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League tegen Arsenal in Praag. De heenwedstrijd in Londen eindigde op 1-1.

   

  De 34-jarige Kudela zat in de heenwedstrijd tegen Arsenal al 1 van zijn schorsingsdagen uit. De 9 andere schorsingsdagen moet hij uitzitten tijdens Europese wedstrijden of wedstrijden met de nationale ploeg. Kudela mist hierdoor zeker het EK komende zomer.