Marseille-trainer Sampaoli analyseert tijdens het lopen: "Zoals Nietzsche"

  Jorge Sampaoli of Friedrich Nietzsche? Trainer of filosoof?

  Jorge Sampaoli, de trainer van Olympique Marseille, heeft een patent op ijsberen in zijn technische zone. Op de persconferentie vandaag deed hij uit de doeken waarom hij zo marcheert in zijn rechthoek: 'Ik analyseer beter tijdens het lopen. Zoals Nietzsche", grapt hij.

  "Ik doe dit persoonlijk al een eeuwigheid. Ik denk beter wanneer ik in beweging ben", vertelde Jorge Sampaoli, naar aanleiding van zijn zenuwachtig vertoon langs de zijlijn, op de persconferentie.

   

  "Ik ben gewoon ook erg betrokken bij het spel en ik analyseer beter tijdens het lopen, zoals Nietzsche", voegde hij er met een brede glimlach aan toe. 

   

  Ter info: De Duitse filosoof Friedrich Nietzsche schreef in zijn werk Götzen-Dämmerung: "Alleen gedachten die ons tijdens het wandelen invallen, zijn waardevol."

   Ik denk wanneer ik in beweging ben, dan analyseer ik beter

  Jorge Sampaoli.

  De trainer van Olympique Marseille oogde nochtans schijnbaar rustig op het persmoment: "De persoon die je nu voor je ziet, is een hele rustige versie van wat ik in het verleden ben geweest", besloot hij.


  Olympique Marseille staat voorlopig 6e in de Franse Ligue 1 en ontvangt dit weekend staartploeg Lorient. Kan Sampaoli zijn filosofie in Payet en co hameren dit weekend?

  Zenuwpees Jorge Sampaoli aan het werk: