EK-kwartfinale tussen Casse en Chouchi? Casse wil niet op de hoogte zijn van de loting

  Matthias Casse is de nummer 1 op de wereldranglijst in de klasse tot 81 kilogram.

  Vrijdag begint in Lissabon het EK judo. De belangrijke waardemeter voor de Spelen van komende zomer in Tokio ontvangt 10 landgenoten. Matthias Casse (IJF-1) en Sami Chouchi (IJF-16) kunnen elkaar bekampen in de kwartfinales.

  Op 15 juni wordt de wereldranking afgesloten die zal bepalen over een "boarding pass" richting Tokio 2020.

   

  Het EK is voor veel judoka's dus nog een uitgelezen kans om hun notering op te krikken, maar in principe hoeft Matthias Casse zich daar geen zorgen over te maken.

   

  Casse is de nummer 1 van de wereld in de categorie tot 81 kilogram. Als hij niet ziek wordt of geblesseerd raakt, stapt hij sowieso op het vliegtuig naar Japan.

   

  Maar de Europese kampioen van 2019 en de bronzenmedaillewinnaar van 2020 heeft "veel zin" in dit EK. 

   

  Casse vecht in dezelfde klasse als Sami Chouchi. Als onze landgenoten zich niet laten verrassen, dan ontmoeten ze elkaar in de kwartfinales.

  Chouchi, die door het kwalificatiesysteem (normaal) niet naar Tokio mag, is de man-in-vorm. Op 6 maart versloeg hij Casse nog op de Grand Slam van Tasjkent in de bronzen strijd. 

   

  Vorig jaar, eind november, vloerde Casse Chouchi dan weer in het EK-gevecht om het brons.

  Onwetende Casse: "Hopelijk komen we elkaar tegen in de finale"

  Opvallend: Casse en zijn entourage organiseerden vanavond nog een persmoment, maar daar mochten geen vragen over de loting gesteld worden. "Matthias wil vooraf niet op de hoogte zijn van de loting", klonk het.

   

  Maar de Belgische concurrent van Casse kwam uiteraard wel aan bod. "Ik zal hem niet op een andere manier behandelen als mogelijke tegenstander. Op het vorige EK vochten we een ongelofelijke kamp uit. Die mentaliteit zal gelijk zijn."

   

  "Ik ben niet echt verrast door zijn prestaties. Het zat er aan te komen. Door de medailles op de afgelopen toernooien heeft hij meer vertrouwen gekregen."

   

  "Of hij mijn grootste concurrent wordt? Ik heb niet gezien wie allemaal deelneemt. Hopelijk komen we elkaar pas tegen in de finale (dat wordt de kwartfinale, red), maar mijn zwaarste tegenstander ben ikzelf. Als ik goed ben, kan ik iedereen aan."