Zware valpartij ontsiert sprint in Turkije, wel 3 op 3 voor Cavendish

  Een hattrick voor Mark Cavendish in Turkije.

  Voor de 3e dag op een rij heeft Mark Cavendish de sprint in de Ronde van Turkije gewonnen. De Brit van Deceuninck-Quick Step spurtte sneller dan Jasper Philipsen. De massasprint werd ontsierd door een zware valpartij in de laatste rechte lijn.

  Drie renners kleurden woensdag de vlucht van de dag in de 4e etappe, die het peloton van Alanya naar badplaats Kemer voerde. Zoals verwacht hield het peloton de vluchters netjes binnen schot, met een maximale voorsprong van net geen vier minuten.

   

  In het peloton bepaalden Deceuninck-Quick Step en Alpecin-Fenix het tempo. De teams van Mark Cavendish en Jasper Philipsen zorgden ervoor dat de kopgroep op tijd ingerekend werd.

   

  In de sprint - die ontregeld werd door een massale valpartij - leek Philipsen over goeie kaarten te beschikken, maar Cavendish ging er nog vlot over en de Brit maakte met zijn 3e ritzege op rij zijn hattrick compleet.

  Cavendish: "Moest het afmaken voor Jakobsen"

  We wisten dat Philipsen de te kloppen man was. Hij won de Scheldeprijs, het wereldkampioenschap voor sprinters", reageerde Mark Cavendish. "In de aanloop naar de sprint gingen we gelijk op. Ik wilde zijn wiel houden, maar die kleine Italiaan van B&B Hotels (Luca Mozzato, red) zat er ook.”

   

  "Hij is goed in positioneren, maar een sterke sprinter is hij niet. Dus ik wist dat als hij daar zat, hij toch wel zou verliezen. Hij zat voor me, maar dat was niet erg, want hij zou niet mee kunnen als Philipsen zou aangaan." 

   

  "Dus ik wachtte en moest zo snel mogelijk anticiperen op de jump, zodat ik het gaatje naar Philipsen snel kon dichten. Het was een lange sprint met wind op kop en ook de weg liep wat op, dus het was hard werken.”

   

  "Het doet me niet zoveel dat het er 3 op een rij zijn, maar het is gewoon mooi om weer te winnen en dat de ploeg in me gelooft. Dat Fabio Jakobsen weer zo ver in de etappe kwam, was het meest speciale vandaag. Door hem daar te zien, moest ik het vandaag wel afmaken."

  Bekijk de reactie van Cavendish

  Uitslag rit 4:

  1. Mark Cavendish (GBr) 184 km in 4u09'38"
  2. Jasper Philipsen - zelfde tijd
  3. Stanislaw Aniolkowski (Pol)
  4. Arvid de Kleijn (Ned)
  5. Pierre Barbier (Fra)
  6. David Gonzalez Lopez (Spa)
  7. Lars Kulbe (Dui)
  8. Luca Mozzato (Ita)
  9. Martin Pluto (Let)
  10. Damiano Cima (Ita)

  Stand na rit 4:

  1. Mark Cavendish (GBr) in 14u12'42"
  2. Jasper Philipsen op 12"
  3. Arvid de Kleijn (Ned) 20"
  4. Stanislaw Aniolowski (Pol) 22"
  5. Kristoffer Halvorsen (Noo) 24"
  6. Pierre Barbier (Fra) 26"
  7. Manuel Peñalver Aniorte (Spa) 30"
  8. Lars Kulbe (Dui) z.t.
  9. Martin Pluto (Let)
  10. Wesley Vercamst