Ga naar de inhoud

"Verraste" Tom Pidcock: "Misschien reed Wout wel té hard tijdens de koers"

Tom Pidcock reed een hele sterke Brabantse Pijl.

Tom Pidcock heeft voor een stunt van formaat gezorgd in de Brabantse Pijl. De Brit van Ineos Grenadiers troefde Wout van Aert af in de sprint. "Of ik mezelf heb verrast? Ja, dat denk ik wel", zegt Pidcock.

Samen met Matteo Trentin en Tom Pidcock maakte Wout van Aert zich op voor een sprint met z'n drieën. Van Aert ging van ver als eerste aan, maar werd overklast door een beresterke sprint van Pidcock.

 

"Of ik verrast ben door mijn eigen sprint? Ja, ik denk het wel", zegt Pidcock net na de finish. "Maar ik weet dat een sprint aan het einde van zo'n wedstrijd nooit hetzelfde is."

 

"Wout trok heel stevig door telkens we probeerden weg te rijden. Als ik in zijn wiel zat, reed ik dezelfde wattages als wanneer ik op kop reed. Misschien reed hij wel té hard."

 

"Ik was nerveus in de sprint", zegt Pidcock. "Ik wachtte tot Wout aanging en werd wat ingesloten. Maar dan ging ik erover en ja..."

 

Pidcock opende de finale telkens zelf met versnellingen op de Hertstraat. "We spraken af met Jumbo-Visma om door te rijden tot de klim en dan aan te gaan. Dan kwam Trentin er ook nog bij en pakte het goed uit."

 

Een goeie generale repetitie voor het WK later dit seizoen? "Ja, ik wist dat ik goed zou zijn in deze koers na een goede week training. Het is dan ook leuk om ook effectief goed te rijden tot de finish." 

Herbekijk de sprint

De reactie van Pidcock

Bekijk een samenvatting van de Brabantse Pijl