Wat een finish in Brabantse Pijl: Vollering juicht, maar finishfoto toont dat Ruth Winder wint

  Demi Vollering juicht, maar het is Ruth Winder die wint.

  De Brabantse Pijl bij de vrouwen is op een thriller geëindigd. Demi Vollering leek de sprint naar haar hand te zetten, maar werd al juichend op de finish nog net verslagen door Ruth Winder. De finishfoto toonde het minieme verschil.

  Bekijk hier de spannende eindsprint

  Vollering denkt dat ze wint, maar Winder is de snelste

  Een kopgroep van 6 rensters kleurde de finale van de Brabantse Pijl: Demi Vollering, Juliette Labous, Joscelin Lowden, Elisa Balsamo, Leah Thomas en Ruth Winder muisden er vanonder op de Hertstraat en hielden de favorieten op afstand.

   

  Ondanks een poging van Annemiek van Vleuten in de achtervolging mochten de 6 vluchters onder elkaar uitmaken wie Grace Brown mocht opvolgen op de erelijst.

   

  Demi Vollering leek de sprint naar haar hand te zetten, maar de Nederlandse van SD Worx juichte te vroeg. De finishfoto toonde dat Ruth Winder haar net voor de finish nog had voorbijgesneld. 

  Vollering: "Dit komt hard aan, dit is echt balen"

  Demi Vollering waande zich enkele minuten de winnares van de Brabantse Pijl. Ze kreeg na de aankomst meteen felicitaties van haar teamgenoten en werd ook door de speaker met dienst uitgeroepen tot winnares.

   

  Tot de wedstrijdjury na een heel lange beraadslaging tot de conclusie kwam dat niet Vollering maar Winder de snelste was."Dit komt hard aan. Dit is balen. Ik had echt het gevoel dat ik won", reageerde Vollering.

   

  "Ik dacht zelfs dat ik een stuk voor Winder zat. Blijkbaar niet dus. Misschien lag het wel aan mijn jump, of aan het feit dat ik mijn arm al in de lucht stak, ik weet het niet. Het is ook bijna niet met het blote oog te zien. Er is een megapixel verschil tussen ons twee."

  Winder: "Ik had me al neergelegd bij de tweede plaats"

  Demi Vollering was al uitgeroepen tot winnares toen Ruth Winder hoorde dat zij had gewonnen. "Ik zag Vollering het zegegebaar maken en had me al bij de tweede plaats neegelegd", zegt Winder. 

   

  "Blijkbaar moet er op de finishfoto toch iets anders te zien zijn geweest. Er was heel wat verwarring, maar uiteindelijk draaide het allemaal in mijn voordeel uit."

   

  "Ik zette zelf de sprint in en zag plots Demi links naast me opdoemen. Ik dacht echt dat ze me op de finishlijn nog geremonteerd had, maar dat bleek dus gelukkig net niet het geval."

  Uitslag
  1. Ruth Winder (VS) 127 km in 3u20'00"
  2. Demi Vollering (Ned) z.t.
  3. Elisa Balsamo (Ita)  
  4. Leah Thomas (VS)  
  5. Joscelin Lowden (GBr)  
  6. Juliette Labous (Fra) op 6"
  7. Ashleigh Moolman-Pasio (ZAf) op 57"
  8. Emilia Fahlin (Zwe) z.t.
  9.  Lucinda Brand (Ned)  
  10. Pauliena Rooijakkers (Ned)  
  22. Lone Meertens   
  23. Valerie Demey  
  36. Annemiek van Vleuten (Ned)  
  40. Chantal van den Broek-Blaak (Ned)  
  42. Sara Van de Vel  

  Ruth Winder: "Ik dacht dat Demi gewonnen had"

  Demi Vollering: "Ik had echt het gevoel dat ik won"