Boonen zegekoning, Doha favoriete finish: de 800 zeges van Quick Step in cijfers

  Heel wat mooie namen bezorgden Quick Step een pak zeges

  Mijlpaal voor Deceuninck-Quick Step. De triomf van Mark Cavendish in de Ronde van Turkije was de 800ste zege sinds de oprichting van de ploeg in 2003, met verschillende cosponsors doorheen de jaren. Wie waren de veelwinnaars? En wat waren de favoriete bestemmingen?

  Boonen zegekoning

  Hij is 'Mister Quick Step'. Niemand die voor meer overwinningen zorgde bij de ploeg van Patrick Lefevere dan Tom Boonen. Liefst 121 stuks, met uitschieters als de Ronde van Vlaanderen (3x), Parijs-Roubaix (4x) en zes ritzeges in de Tour.

  Tom Boonen na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen in 2005

  Na Boonen volgt Mark Cavendish. De Brit, deze week goed voor drie zeges, behaalde tot dusver 47 overwinningen voor Quick-Step. Tijdritkanon Tony Martin vervolledigt het podium met 34 keer winst. Al zal Julian Alaphilippe ongetwijfeld snel op gelijke hoogte komen.

  Aantal zeges Renner
  121 Tom Boonen
  47 Mark Cavendish
  34 Tony Martin
  33 Paolo Bettini
  33 Julian Alaphilippe

  Evenepoel nu al bij strafste 5 Belgische renners

  Beter doen dan Tom Boonen zou straf zijn. Maar Remco Evenepoel staat wel nú al in de top 5 van Belgische renners met de meeste overwinningen voor Quick-Step. Naast Tom Boonen doen amper twee landgenoten beter: Gert Steegmans en Gianni Meersman.

  Aantal zeges Renner
  121 Tom Boonen
  17 Gert Steegmans
  15 Gianni Meersman
  13 Nick Nuyens
  13 Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel na een zege in de Baloise Belgium Tour

  Belgen boven, Italië 'best of the rest'

  Talent van eigen bodem. Daar plukte Deceuninck-Quick Step de meeste vruchten van. Belgen waren goed voor maar liefst 273 zeges in de geschiedenis van de ploeg. Ook Italianen zorgden voor ruim honderd overwinningen: 122 stuks. Duitsers triomfeerden 70 keer.

  Aantal zeges Nationaliteit
  273 België
  122 Italië
  70 Duitsland
  59 Frankrijk
  49 Nederland & Groot-Brittannië

  Philippe Gilbert na zijn zege in Parijs-Roubaix in 2019

  Ronde van Frankrijk favoriete race

  Quick-Step schitterde op het allerhoogste podium.  De ploeg haalde de meeste overwinningen in de Ronde van Frankrijk (42 stuks). Ook in de Ronde van Qatar (39) en Spanje (31) mocht het team vaak de champagne bovenhalen.

  Aantal zeges Race
  42 Ronde van Frankrijk
  39 Ronde van Qatar
  31 Ronde van Spanje
  26 Ronde van België
  26 Ronde van Italië

  Julian Alaphilippe triomfeert in de Tour

  Hotspot Doha

  Altijd prijs in Doha voor Quick-Step. In geen enkele andere aankomstplaats boekte de ploeg meer zeges (27) dan daar.  Ook De Panne (14) en Dubai (11) zijn hotspots in de geschiedenis van het team.

  Aantal zeges Finishplaats
  27 Doha
  14 De Panne
  11 Dubai
  9 Harelbeke
  8 Kuurne

  Tom Boonen na één van zijn vele zeges in Doha