Hanne Maudens trekt met Cheetahs naar World Relays, Tornados nemen Iguacel mee

  De Tornados grepen in Torun net naast de medailles. Doen ze in Chorzow beter?

  België trekt met de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Christian Iguacel, Jonathan Sacoor en Robin Vanderbemden naar de World Relays, die op 1 en 2 mei in het Poolse Chorzow gehouden worden. Dat maakte de Belgische Atletiekfederatie vandaag bekend.

  De Belgian Tornados en Belgian Cheetahs trekken over enkele weken naar Polen voor de World Relays in Chorzow. 

   

  De Tornados verdedigen er hun bronzen medaille van 2019 in Yokohama (Japan). Dylan en Jonathan Borlée, Jonathan Sacoor en Robin Vanderbemden bezorgden ons land toen de tweede medaille ooit op de World Relays, na het brons van de Tornados (Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, en Julien Watrin) op de Bahama's in 2015. 

   

  Watrin is er deze keer niet bij. Zijn plek wordt ingenomen door Christian Iguacel, die sinds het begin deze maand op de Europese indoorkampioenschappen in het Poolse Torun al zeker was van zijn selectie. 

   

  Iguacel liep toen een goede individuele 400 meter, maar moest in de aflossing vrede nemen met een rol als reserveloper. Alexander Doom kreeg de voorkeur.

   

  De Belgian Tornados grepen toen met een vierde plek net naast de medailles. Toch ligt de focus van de Tornados volledig op de Spelen in Tokio. De World Relays worden dan ook een belangrijke waardemeter om te zien hoever de Tornados staan in hun voorbereiding.

  Maudens vervangt Claes in selectie Cheetahs

  Ook bij de vrouwen werd er een selectie gemaakt. Cynthia Bolingo, Paulien Couckuyt, Camille Laus, Hanne Maudens, Margo Van Puyvelde en Imke Vervaet zullen in Polen het beste van zichzelf geven.

   

  Voor de Belgian Cheetahs wordt het de tweede deelname aan de World Relays. Dankzij een tweede plaats in de B-finale en een 10e plek in totaal verzekerden ze zich 2 jaar geleden van het WK in Doha, waar ze het als debutanten met een vijfde plaats meer dan behoorlijk deden. 

   

  Begin dit jaar grepen de Cheetahs echter op de valreep naast de kwalificatie voor het EK indoor. Voor de World Relays is het uiteindelijk voormalig meerkampster Hanne Maudens die een plaats in de selectie krijgt, Hanne Claes blijft thuis.


  In Chorzow zal er voor België ook een team in de gemengde aflossing starten.