Nederlandse olympiërs krijgen voorrang bij vaccinatie tegen het coronavirus

  De vaccinatiediscussie over de delegatie voor de Olympische Spelen van komende zomer lijkt in ons land al een tijdje muurvast te zitten, in Nederland heeft men wel een knoop doorgehakt. De ontslagnemende regering heeft aangekondigd dat de Nederlandse atleten niet meer in de wachtrij hoeven te staan.

  Op 23 juli beginnen de Olympische Spelen in Tokio. Vaccinatie is geen verplicht nummertje voor de atleten die zich gekwalificeerd hebben, maar de roep om een vaccin klonk de voorbije weken en maanden steeds luider.

   

  De vraag valt voorlopig in dovemansoren bij de Belgische bewindvoerders, maar in Nederland hebben de sporters vanavond wel goed nieuws gekregen.

   

  De Nederlandse selectie, die voorlopig 200 sporters telt, krijgt voorrang in de vaccinatiecampagne. 

   

  Het gaat om een individuele keuzemogelijkheid, geen verplichting.