Steph Curry steekt Wilt Chamberlain voorbij als clubtopschutter Warriors

  Steph Curry is in de geschiedenisboeken getreden met een nieuwe knalprestatie tegen de Denver Nuggets. Met 53 punten ging hij de legendarische Wilt Chamberlain voorbij als clubtopschutter aller tijden.

  Wilt Chamberlain geldt als een van de grootste schutters uit de geschiedenis van de NBA. Met 31.419 punten staat hij nog altijd 7e op de all time ranking. 17.783 daarvan maakte Chamberlain voor de Warriors.

   

  Hiermee was hij meer dan 50 jaar lang clubtopschutter. Tot Steph Curry aan zijn reeks begon. Tegen de Denver Nuggets, de nummer 4 in het Westen, pakte Curry nog eens uit met een glansprestatie.

   

  Na zijn 19e punt van de avond wist Curry dat hij Chamberlain voorbij was en wierp hij een kushandje richting de hemel. Uiteindelijk klopte hij af op 53 punten, waaronder 10 driepunters. Denver verloor niet alleen met 116-107, het moet mogelijk ook topspeler Jamal Murray een tijdje missen met een blessure.

  Embid geeft oplawaai aan Doncic en co

  Andere uitblinkers op dinsdagavond waren onder meer Joel Embiid, die zijn nominatie voor MVP van de reguliere competitie kracht bijzette met 36 punten tegen de Dallas Mavericks van Doncic (32 punten), die stilaan moeten vrezen voor een rechtstreeks plaatsje in de play-offs: 113-95.

   

  Ook de LA Lakers zullen nog moeten knokken voor een plaatsje in de top 6 van het Westen. Zonder de geblesseerde LeBron James en Anthony Davis was het een koud kunstje voor de Knicks om de kampioen een voetje te lichten: 111-96. Voormalig Laker Julius Randle was met 34 punten de man van de avond.

  Uitslagen dinsdag
  Philadelphia 76ers Dallas Mavericks 113-95
  New York Knicks LA Lakers 111-96
  San Antonio Spurs Orlando Magic 120-97
  Memphis Grizzlies Chicago Bulls 101-90
  Washington Wizards Utah Jazz 125-121
  Golden State Warriors Denver Nuggets 116-107
  Phoenix Suns Houston Rockets 126-120