Ronald Koeman klaagde al 18x over de VAR: "Het is een klein kind"

  Ronald Koeman

  Barcelona ging dit weekend met 2-1 de boot in tegen aartsrivaal Real Madrid. Trainer Ronald Koeman was na het laatste fluitsignaal niet te spreken over de VAR. Het is niet de 1e keer dat de Nederlander moord en brand schreeuwt over de arbitrage. "Het is een slechte verliezer", vertelt Stef Wijnants in onze podcast De Tribune.

  In de 83e minuut van El Clasico ging Barcelona-aanvaller Martin Braithwaite neer in de rechthoek van Real Madrid. De Barcelona-aanhang veerde recht, maar de scheidsrechter oordeelde dat het geen strafschop was.

   

  Na de wedstrijd maakte Barcelona-trainer Ronald Koeman niet te veel woorden vuil aan de fase. Integendeel, bij een vraag over de VAR draaide hij zijn rug naar de camera toe en stapte gefrustreerd weg.

  Bekijke de penaltyfase en de reactie van Koeman:

  "Koeman reageerde als een klein kind"

  Stef Wijnants, die toegeeft Real als kritische fan te volgen, was te gast in onze podcast De Tribune. Hij deelde zijn mening over de "kleinzerigheid" van de oude generatie bij Barcelona en de rol van Koeman in dat verhaal.

   

  "Die penalty kan van belang zijn, maar hij reageerde als een klein kind. De VAR kan inderdaad tussenbeide komen bij de fase, maar er was geen clear error volgens mij."

   

  "Bij Barcelona heerst er al jaren het gevoel dat ze tekort worden gedaan. Ze hebben de voorbije 10 jaar in Spanje nochtans meer prijzen gewonnen dan Real Madrid."

  Bij Barcelona heerst al jaren het gevoel dat ze tekort worden gedaan

  Stef Wijnants in De Tribune

  "Bij het eerste doelpunt van Real was het meteen prijs. Barcelona krijgt een doelpunt tegen na een mooie counter, maar volgens hen werd er een fout gemaakt op Messi."


  "Tegenwoordig is het heel vaak zo dat wanneer Messi tegen de grond ligt, het sowieso fout moet zijn, maar deze keer was dat niet het geval. Na het doelpunt verzamelden ze zich meteen rond de scheidsrechter om verhaal te halen."

   

  "Voornamelijk de oudere Barcelona-generatie, zoals Pique, Busquets en vooral Alba hebben de reflex om de scheidsrechter te belagen."

  Koeman klaagde al 18x over de VAR dit seizoen

  "Koeman speelt het gedrag van zijn spelers ook in de hand", gaat Wijnants voort.

   

  "Ik vond hem vroeger, als trainer van Feyenoord, Everton en Southampton, al een slechte verliezer. Hij heeft al heel vaak uitgehaald naar de scheidsrechter en de VAR."


  Bij de Spaanse krant Mundo Deportivo rekenden ze het zelfs uit. Koeman zou dit seizoen al na 18 (!) verschillende matchen geklaagd hebben over de VAR.

  "Koeman moet eerst naar zijn tactiek kijken"

  Hij moet de hand ook in eigen boezem steken", vindt Wijnants. Dat Koeman Antoine Griezmann op de bank zet en Frenkie de Jong plots weer in het middenveld laat spelen, snapt de analist niet.


  "Ik vind de frustratie bij Barcelona gewoon kleinzerig. Je wil geen twee Clasico's in een jaar verliezen, maar zo de vinger wijzen naar de ref is te kort door de bocht. Het had 3-0 kunnen staan voor de rust."

  Download de podcast van De Tribune

  Lees ook: