Florentino Perez mag beginnen aan 6e termijn als voorzitter Real Madrid

  Florentino Perez bij de voorstelling van Eden Hazard.

  Florentino Perez is zonder tegenkandidaat als voorzitter van Real Madrid herkozen. Op een afwezigheid van 3 jaar na zal hij als zijn huidige termijn afloopt een kwarteeuw preses geweest zijn.

  Zo bitsig de voorzittersverkiezingen bij Barcelona verliepen, zo vlekkeloos ging het bij Real Madrid. Florentino Perez was de enige kandidaat, waardoor er niet eens verkiezingen hoeven te komen. De 74-jarige zakenman begint aan zijn 6e termijn.

   

  Perez werd in 2000 voor het eerst voorzitter van Real, tot 2006. Sinds 2009 zit hij weer onafgebroken op de troon, deze keer minstens tot 2025.

   

  Belangrijke uitdagingen voor Perez worden onder meer het afwerken van de verbouwingen aan het Santiago Bernabeustadion, het beheren van de clubfinanciën na de coronapandemie en het aantrekken van toptargets Kylian Mbappé en/of Erling Haaland, twee steraanvallers die hoog op het wenslijstje van Real staan.